A mobile house –home of the wonderer

0

Întotdeauna au fost printre noi oameni cu dor de ducă, cu wanderlust sau wonderers. Aceștia nu au fost niciodată cei care să-și construiască vile cu trei etaje, piscină și garaj. Ei sunt cei care merg cu trenul, dorm în cort și stau la hosteluri ca să poată vedea lumea de aproape. Pentru ei, mini-van-urile și casele tip rulotă americane valorează mai mult. Prin urmare, de ceva timp încoace sunt tot mai des întâlnite casele din containere de transport maritim. De ce ți-ai construi o casă tocmai dintr-un container? E simplu: pentru că e ieftin – sunt multe astfel de containere care stau abandonate în porturi pentru că nu e rentabil pentru țara de origine să le transporte înapoi goale; e sustenabil, e rapid, versatil și se poate cu ușurință transforma într-o casă mobilă. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că poți să îți bei cafeaua în natură în fiecare dimineață, că te duc departe de poluarea orașului și că de câte ori ți se năzare poți să schimbi peisajul. Dacă nu te-am convins până acum, poate o vor face exemplele următoare:

casa mobila

Complexul Rolling Huts – proiectat de arhitectul Olson Kundig este o serie de case tip container așezate pe o structură cu roți care a populat spațiul cândva ocupat de rulote, redând frumusețea peisajului natural. Fiecare Hut (din engl.=cabană) are în jur de 19 mp de design minimal la interior și 22 de mp de terasă de jur împrejur – pentru ca tu să te poți bucura de priveliște!

casa mobila

Inovatorul hOMe, subscrie la ideea că poți avea într-o construcție de acest tip toate facilitățile de care ai nevoie într-un design contemporan. În numai 20 mp, Morrison Architects au inclus, într-un mod foarte confortabil, o bucătărie complet utilată, o baie, un dormitor tip loft și o scară cu spațiu de depozitare. Totul pentru ca tu să călătorești cu stil!

casa mobila

XBO Mobile Structure de la 70°N Arkitektur a proiectat acest ansamblu pentru a oferi un habitat mobil la două persoane care se află mult în deplasare. Alcătuit din două structuri mobile care se întind pe 12 m lungime, această locuință este perechea perfectă pentru cei care iubesc natura și vânează peisaje inedite!

casa mobila

casa mobila

Text: Cristurean Anca

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.