14 curiozități pe care nu le știai despre mâncărurile tale preferate

0

Știai cine a inventat înghețata pe băț sau de unde și-au primit numele batoanele Snickers? Află mai multe despre mâncărurile tale preferate.

1. Doritos au apărut prima dată la Disneyland

doritos au aparut la disneyland

commons.wikimedia.org

Știai că chips-urile Doritos își au originile în cel mai fericit loc de pe pământ, Disneyland? Delicioasele chips-uri au fost prima dată vândute în 1950 la Casa De Fritos în Frontierland, făcute din resturi de tortilla prăjite, care altfel ar fi fost aruncate la gunoi.

2. Fulgii de porumb Kellogg au fost inventați pentru a potoli impulsurile sexuale

fulgi de porumb Kellogg inventati pentru a potoli impulsurile sexuale

commons.wikimedia.org

John Harvey Kellogg, omul din spatele cerealelor Kellogg, a fost unul dintre cei mai proeminenți luptători contra-masturbării. Era de părere că sexul și masturbarea sunt principalele probleme de sănătate (fizice, mentale și spirituale). A inventat cerealele Corn Flakes deoarece credea că un mic dejun dulce, fără zahăr și fără carne ar fi cheia pentru a menține libidoul scăzut.

3. Dacă tot vorbim de abstinență să trecem în revistă și biscuiții Graham

biscuitii Graham diminuarea apetitul sexual

commons.wikimedia.org

Sylvester Graham, un preot presbiterian, a pledat pentru dieta ce ar ajuta la diminuarea apetitul sexual. Una din gustările sale preferate erau biscuiții Graham.

4. Fanta a fost inventată în Germania nazistă

fanta inventata in germania nazista

mismisterios.com

Când Coca-Cola a încetat să transporte rețeta secretă în Germania, după evenimentul Pearl Harbor(în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial), CEO-ul german al companiei Max Keith, a fost nevoit să ia o decizie. Care a fost soluția lui? Fanta, un amestec de ingrediente rămase disponibile.

5. 7 Up conținea inițial un medicament ce inhiba starea de spirit

7 Up medicament ce inhiba dispozitia

viralnova.com

La sfârșitul secolului 19 și începutul secolul 20, formula originală a popularei băuturii conținea citrat de sodiu, un medicament ce inhibă dispoziția.

6. Un dentist a inventat aparatul pentru făcut vată pe băț

dentist a inventat vata pe bat

thekitchn.com

Zahărul a fost considerat un deliciu încă din timpuri medievale, până când William J. Morrison președinte al Tennessee State Dental Association, a co-brevetat aparatul de făcut vată pe băț.

7. Batoanele Snickers poartă numele unui cal

batoanele snickers poarta numele unui cal

8list.ph

Familia Mars, fondatorii Mars Inc. au ieșit pe piață cu faimosul baton de ciocolată în 1930 și l-au botezat Snickers, după numele calului preferat.

8. Prăjiturile cu fulgi de ciocolată au fost realizate din greșeală

prajiturile cu fulgi de ciocolata

en.wikipedia.org

Ruth Graves Wakefield și soțul ei au condus Toll House Inn din Massachusetts, unde găteau mese pentru oaspeți. În timpul unei mese a rămas fără fulgi de ciocolată și a decis să utilizeze în schimb ciocolată semi dulce. Spre surprinderea ei ciocolata nu se topea complet, iar prăjiturile au avut un real succes pentru oaspeți și generațiile următoare de americani.

9. Coca-Cola conținea inițial cocaină

coca cola continea cocaina

en.wikipedia.org

Rețeta originală a faimoasei băuturi conținea cocaină. Compania a scos ingredientul din componența băuturii în 1903.

10. Înghețata pe băț, o greșeală copilărească

inghetata pe bat o greseala

en.wikipedia.org

Povestea înghețatei pe băț a început cu Frank Epperson, băiatul de 11 ani, ce a lăsat în aer liber într-o noapte rece de iarnă un băț într-un amestec de zahăr pudră și apă, ca a doua zi să găsească deliciul care a cucerit o lume întreagă.

11. Lipsa unui bucătar a dus la invenția Nachos

inventia nachos

en.wikipedia.org

Ignacio Anaya, poreclit “Nacho”, proprietarul unui restaurant mexican, a fost nevoit să improvizeze în momentul când soțiile unor militari au venit la localul său să servească masa, iar bucătarul era plecat. Ingeniozitatea patronului a dus la invenția celebrelor Nachos.

12. Chips-urile sunt rezultatul temperamentului unui bucătar

chipsurile temperamentul unui bucatar

commons.wikimedia.org

Sau cel puțin așa spun poveștile din folclor. Potrivit legendei, un client al restaurantului newyorkez Saratoga Springs ar fi expediat înapoi cartofii prăjiți comandați, pe motiv că ar fi prea groși tăiați. Furios, bucătarul i-a tăiat super subțiri și i-a sărat puternic. Spre surprinderea sa, clientul a apreciat mâncarea, iar chips-urile și-au făcut loc în meniu.

13. Covrigii au origini divine

covrigii au origini divine

commons.wikimedia.org

Aceste bunătăți au fost coapte la începutul secolului 17 de călugării francezi și italieni, copiind forma brațelor unui copil în timpul rugăciunii.

14. Băutura Gatorade a fost inventată special pentru o echipă de fotbal american

gatorade inventata pentru o echipa de fotbal

commons.wikimedia.org

Florida Gators, de unde și numele. Echipa de medici a dezvoltat băutura în anii 1960 pentru a reduce efectele soarelui puternic asupra jucătorilor echipei de fotbal din Florida.

sursă: www.buzzfeed.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.