10 teorii fascinante despre desenele Disney

0

Ştiai că Hercule e verișorul lui Ariel? Nici noi. Iată 10 teorii absolut fascinante despre desenele tale preferate.

Fiecare desen Disney îşi are acţiunea petrecută într-un tărâm fantastic, de obicei plin de magie, aventuri şi chiar puteri speciale.

Dar, te-ai gândit vreodată că fiecare univers Disney poate, la un moment dat, să aibe legătură cu un altul? Noi ne-am documentat, am cercetat şi am găsit o groază de teorii în direcţia asta. Aici sunt doar 10, pe care le-am considerat cele mai interesante şi chiar mind blowing.

1. Hercules este verişor cu Ariel

teorii fascinante despre desenele Disney

Conform poveştilor din aceste desene, Ariel este fiica regelui Triton, iar Hercules este fiul lui Zeus. Conform mitologiei greceşti, Triton este fiul lui Poseidon, fratele lui Zeus. Acest lucru face ca Ariel şi Hercules să fie rude.

2. Cartea preferată a Bellei (din Frumoasa şi Bestia) este “Aladdin”

teorii fascinante despre desenele Disney

“Ei bine, este preferata mea: locuri îndepărtate, lupte curajoase cu săbii, vrăji magice, un prinţ deghizat!  Atunci îl găseşte pe Făt Frumos, dar nu va şti asta decât în capitolul trei”… unul din cântecele Bellei. Seamănă izbitor de mult cu descrierea cărţii Aladdin: la început o salvează pe prinţesa Jasmine, apoi, cu ajutorul magiei îşi ascunde originile umile sub masca unui prinţ.

3. Jessie a fost prima dată a mamei lui Andy

teorii fascinante despre desenele Disney

Pălăria lui Andy din primul Toy Story arată exact ca pălăria lui Jessie din Toy Story 2. Mai mult decât atât, primul proprietar al lui Jessie avea aceaşi pălărie. Dar cum a ajuns pălăria la Andy? Se pare că doamna Davis, mama lui Andy, i-a dat-o fiului ei. Asta nu poate decât să însemne că mama personajului principal din Toy Story este primul deţinător al lui Jessie.

4. Căpitanul Hook a omorât-o pe mama lui Ariel

teorii fascinante despre desenele Disney

Una din prietenele sirene a lui Peter Pan arată exact ca mama lui Ariel, Athena. Acelaşi păr roşu ca focul şi coada de smarald. În principal, sirenele din Peter Pan aveau frică de Căpitanul Hook. În al doilea film animat despre Ariel, aflăm că un pirat a omorât-o pe mama ei, Athena. Aşa că putem presupune cu uşurinţă că acel pirat a fost Căpitanul Hook.

5. Jane din “Tarzan” este nepoata Bellei din “Frumoasa şi Bestia”

teorii fascinante despre desenele Disney

În primul rând, seamănă foarte bine una cu cealaltă şi au o slăbiciune asemănătoare pentru bărbaţii fără maniere. Jane se poartă cu Tarzan cu aceaşi blândeţe şi răbdare precum Belle se poartă cu Bestia. Încă nu mă credeţi? În expediţia ei, Jane are un set de ceai identic cu setul însufleţit din “Frumoasa şi Bestia”.

6. Părinţii Annei şi Elsei au murit în drum spre nunta lui Rapunzel

teorii fascinante despre desenele Disney

Jennifer Lee, regizoarea filmului de animaţie “Frozen” a declarat în timpul unei conferinţe pentru Reddit că regele şi regina Arendell-ului mergeau spre o nuntă într-un regat vecin. Proaspăt căsătoriţii Rapunzel şi Flynn apar în ziua încoronării Elsei. Aşa că, mai mult ca sigur, conducătorii Arendell-ului navigau spre nunta celor doi când au murit în acea teribilă furtună. Sau?

7. Mica sirenă ajunge să exploreze nava naufragiată a regelui şi reginei din Arendall

teorii fascinante despre desenele Disney

Regatul Arendall (unde se întâmplă Frozen), de unde pleacă nava care ajunge să fie scufundată de o furtună nemiloasă, este situat undeva în Norvegia. Regatul lui Rapunzel, Corona, este undeva în Germania. Povestea micii sirene se desfăşoară undeva pe coasta Danemarcei, pe traseul navei naufragiate.

8. Tarzan este fratele Anei şi al Elsei din Frozen

teorii fascinante despre desenele Disney

Lee a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe pentru Reddit: “După spusele lui Chris (Chris Buck este co-regizorul Frozen şi regizorul Tarzan), regele şi regina din Arendall nu au murit într-un naufragiu. Ei au ajuns pe o insulă tropicală unde au construit o casă într-un copac. Acolo regina a dat naştere unui băiat. Dar familia a fost atacată de un leopard şi doar bebeluşul a supravieţuit.” Aşa că,  Anna şi Elsa au un frate, Tarzan!

9. Carl moare la începutul desenului “Up”

teorii fascinante despre desenele Disney

În primele cinci minute alea desenului ne este prezentată povestea de iubire dintre Carl şi nevasta lui, care nu este doar emoţionantă dar şi extrem de realistă. De asta este destul de ciudat că restul filmului este plin de elemente magice cum ar fi câini vorbitori şi case care zboară. Dacă e să presupunem că acţiunea se desfăşoară în viaţa de apoi, unde Carl încearcă să-şi găsească soţia, oarecum totul are sens. Un user Reddit argumentează foarte bine această teorie în acest post.

10. “Aladdin” este o poveste inventată de un vânzător care încearcă să-şi vândă lampa

teorii fascinante despre desenele Disney

Un vânzător insistent dar priceput în acelaşi timp este cel care deschide prima scenă din acest desen animat. Vrea cu insistenţă să ne vândă ceva. Dai să pleci dar el face un ultim efort să te convingă- scoate o lampă din mânecă şi aşa începe să ne spună povestea acelui obiect magic, poveste care de fapt se concretizează în Aladdin.

sursă: brightside.me

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.