Top 6 lucruri pe care un model aspirant trebuie să le cunoască despre lumea modelingului

0

1. Pielea sănătoasă şi uniformă.

Pielea sănătoasă este secretul şedinţelor foto perfecte. Sunt o mulţime de metode prin care un model îşi poate menține pielea cât mai uniformă şi sănătoasă. Ca model, o piele cât mai curată şi îngrijită este o cerinţă obligatorie. Asta poate salva foarte mult timp de prelucrare a imaginilor. Se ştie că orice “touch” în Photoshop duce la pierderea calităţii imaginii finale iar în acest domeniu nimeni nu vrea să ajungă în punctul în care o imagine nu mai este naturală. Evită mâncărurile fast-food şi băuturile acidulate cât şi alcoolul sau ţigările care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

2. Buze “smooth”/fine.

Aici totul este simplu. Dacă ai buzele uscate este imperativ ca înainte cu 24 de ore de ședința foto să folosești un balsam de buze o dată la câteva ore sau o cremă special hidratantă. Deshidratatea este cel mai mare duşman al buzelor uscate dar nici vremea rece nu e mai iertătoare.

3. Războiul contra firelor de păr nedorite.

O mare problemă pe care eu, ca fotograf, o întâmpin este că multe fete care au fost alese ca model pentru diferite şedinţe foto nu sunt conştiente de faptul că dacă înlături părul de pe corp cu o seară înainte, să nu mai spunem chiar în ziua şedinţei foto, pielea are de suferit. Asta înseamnă că toţi porii din care firele de păr au fost scoase vor fi umflaţi pentru cel puţin 24 de ore. Un sfat foarte important este să faci acest lucru cu măcar 48 de ore înaintea şedinţei. Astfel, pielea va avea timp să se vindece şi să arate normal, fără pete şi umflături.

4. Ochii odihniţi.

Să recunoaștem, în ziua de azi toată lumea, mai ales tineretul, merge la party-uri. Asta înseamnă că şi modelele au acest drept. Dar nu trebuie uitat faptul că orice bucăţică de oboseală se va reflecta în imagini. Din nou, un sfat de reţinut. Nu te petrece cu o seară înainte de şedinţele foto. Dormi cât mai mult, ferește-te de zonele în care este mult fum şi consumă multă apă. Ca şi în cazul pielii, apa ajută la eliminarea toxinele din organism iar asta se va reflecta şi în ochii tăi.

5. Nu este nevoie de o ţinută “fancy”.

Încercă să te prezinţi la un casting sau la şedinţa foto cât mai natural posibil. Fără machiaj, cu părul spălat dar şi cu o ţinută cât mai simplă şi lejeră. Ceva în care să te simţi foarte lejer. Totul trebuie să fie cât mai natural. Din punctul meu de vedere, ca fotograf, dacă trebuie să lucrăm pentru un catalog, ceea ce am menționat mai sus este obligatoriu. Nu impresionezi pe nimeni dacă vii cu unghii extrem de lungi, părul plin de fixativ, pantofi cu toc şi o fustă puţin sub fund. Încearcă să fii cât mai naturală… sau, mai bine spus, nu trebuie să încerci ci aşa trebuie să fii.

6. Manichiura şi pedichiura curate.

Altă problemă pe care o întâmpin neașteptat de des este cea a manichiurii şi a pedichiurii. Din nou, este foarte simplu să vă păstraţi unghiile curate şi la o lungime în limita bunului simț.

Pentru că am experiență în domeniu, mă simt obligat să menționez câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont dacă te gândești să pășești în lumea modelingului.

  • agențiile serioase niciodată nu îți vor cere bani pentru înscriere. Dacă te doresc la ei în echipă, agenţia respectivă se va ocupa de tine și de imaginea ta.
  • o agenţie serioasă nu va cere bani pentru şedinţele foto, pentru portofoliu. Din nou, este în interesul lor să facă acest lucru dacă ei cred că ai potenţial.
  • nu în ultimul rând, nu uita să fii tu însuți și cât mai naturală. Nu este loc de emoţii în acest domeniu.

Sfaturi oferite de Adrian Zaharia, fotograf
Foto: Adrian Zaharia
www.adrianzaharia.ro

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.