Stil și modă la festival

0

Participarea la un festival în aer liber poate fi o provocare din punct de vedere vestimentar pentru orice fashionistă. Locaţia outdoor, izolată de oraş de cele mai multe ori, schimbările meteorologice ce te fac să treci prin cel puţin trei anotimpuri de-a lungul festivalului, de la caniculă, la ploi, furtuni şi frig aspru şi condiţiile vitrege de locuit pun piedici chiar şi celei mai creative şi adaptabile persoane.

Este de la sine înţeles că se impune în primul rând ţinute practice, comode, asezonate pe ici pe colo cu puţin fashion şi mult stil personal. Oricum, lasă acasă cele mai de preţ piese, rochiţa acea nouă, cizmele nude, sau geaca ta preferată de piele, cu siguranţă le vei murdări, păta, rupe sau pierde şi nu doreşti să te stresezi de fiecare dată când te aşezi jos, sau când tipul din faţa ta îşi varsă băutura pe tine, vei pierde toată distracţia.

Deşi festivalurile outdoor au deja o istorie lungă, în ultima perioadă, un val animat de tineri cu viziuni fresh şi chef de distracţie au transformat din festivalul clasic şi pe alocuri sumbru, un adevărat eveniment social şi interactiv în care se îmbină mişcări artistice de tot soiul şi la care participă o generaţie extrovertită cu o atracţie nativă pentru modă.

Inspirate din festivaluri occidentale precum marele Coachella – mecca fashion a festivalurilor – aceste manifestări artistice evoluează constant şi insuflă o atmosferă specială ce inspiră până şi brand-urile mari de haine care îşi creează colecţii sau lookbook-uri sub trendul festival style. Mai mult, moda este explorată în toate limitele ei şi muzica dictează şi influenţează stilurile vestimentare adoptate în cadrul festivalelor. Se abordează predominant ţinute boho, nomad, hippie, cu accente rock, grunge, beach babe vibe şi chiar stiluri moderne şi minimaliste.

Încălţămintea contează enorm, poţi să supravieţuieşti pe toată durata fest-ului cu doar o pereche bine aleasă sau poţi să te enervezi şi să te murdăreşti groaznic dacă alegi încălţămintea neadecvată. Ţinând cont că după ploaie orice locaţie se va transforma într-o mică insula de noroi, alege nu doar încălţăminte comodă, ci şi una impermeabilă şi solidă. Mergi pe ghete rock, adidaşi cool, cizme de cauciuc sau teneși şi uită de sandale şi flip flops dacă nu te îndrepţi spre un festival pe plajă.

Ca piese vestimentare alege-le pe cele ce pot fi integrate cu uşurinţă ca layers în ţinutele tale, cămăşi de denim, geci, hanorace cu fermoar, măcar o pereche de blugi şi dacă eşti genul de fată care preferă piciorul gol nu uita perechea de colanţi acasă.

Deşi zilele festivalelor de vară au apus, luna septembrie încă ne oferă posibilitatea experienţei unui astfel de eveniment în aer liber – Transylvania calling, Plai Festival, Balkanik! Festival, la noi în ţară, sau afară – Outlook Festival, Bestival, Berlin Festival. Inspiră-te din look-urile surprinse de noi vara aceasta la diferite fest’uri autohtone.

Festivalurile impun un look lejer ce oferă libertate totală de mişcare, astfel că de cele mai multe ori trebuie să ai mâinile libere, fie că dansezi, mănânci, leneveşti sau îţi ţii băutura. O geantă poate fi incomodă şi uşor de rătăcit. Alege o borsetă cool cu multe buzunare şi poart-o legată de şolduri peste rochii, fuste şi pantaloni.

Unul dintre cele mai hip şi îndrăgite accesorii, atât la fete cât şi la băieţi este pălăria fedora de paie, în culori neutre, cu diferite imprimeuri sau accesorizată. Te protejează de soare și constituie elementul perfect în cazul unei bad hair day sau îţi completează ţinuta şi stilul personal. Neapărat ia-ţi cel puţin o pereche de ochelari de soare cu tine.

text: Mădălina Gugilă
sursă foto: Mădălina Găceanu/Cătălin Redinciuc

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.