Janina Nectara – un ALTFEL de designer

0

Janina Nectara este singurul jurnalist de modă român recunoscut pe plan internaţional. Aventura ei în lumea modei a început la Paris, unde a urmat un program intensiv de business în fashion la Paris Fashion Institute. Un loc în care Karl Lagerfeld (care este cap de listă al consiliul director), Yohji Yamamoto, Alexander McQueen, Azzedine Alaia, Stella McCartney, Kenzo, Sonya Rykiel,  şi multe alte nume sonore din industria modei şi-au împărtăşit experienţa cursanţilor.

A început să lucreze imediat cu Godfrey Deeny, fondatorul revistei guru pentru bărbaţi, Vogue L’Uomo, actualmente critic de modă pentru Financial Times şi editor şef la cel mai influent cotidian din Franţa, Le Figaro.

Pentru că a avut acces la toate evenimentele semnificative, de la prezentările de modă Hermes, la cocktailurile organizate de Chanel sau lansările colecţiilor de haute joaillerie Dior, s-a hotărât să îşi ilustreze experiențele în lumea modei pe un site propriu. Aşa a apărut Fashion Avec Passion, site premiat de Harrods Londra la numai două luni de la lansare.

Fashion Avec Passion a determinat-o să-şi aprofundeze cunoştinţele în modă şi să studieze la Facutatea de Design Vestimentar din Timişoara, una dintre cele mai apreciate de la noi din ţară. Tânăra jurnalistă este licenţiată atât în modă cât şi în marketing, motiv pentru care s-a hotărât să îşi extindă creativitatea şi în design. Lucrează intens la prima sa colecţie de accesorii, ce include genţi şi pantofi. În exclusivitate, a oferit revistei ALTFEL un preview al colecţiei, dezvăluindu-ne unul dintre hiturile colecţiei.

janina nectara fashion designer

Succesul Janinei este unul garantat, dat find faptul că între timp a urmat un internship în New York, la Oscar de la Renta – designerul preferat al Primelor Doamne ale Americii: Hillary Clinton şi Michelle Obama.

Designeri celebri precum Roberto Cavalli şi Armani îi oferă ţinute spre a fi purtate la evenimentele fashion şi ilustrate în revistele de specialitate. Nu e de mirare că Vogue Mexic a inclus-o în lista VIP-urilor de la Milano Fashion Week, alături de Monica Bellucci la Dolce Gabbana, Salma Hayek la Gucci, Lana del Rey la Versace sau bloggerul Chiara Ferragni la Sportmax.

Mai mult, New York Magazine a inclus-o, în 2011, în Topul Celor Mai Bine Îmbrăcate Personalităţi de la Paris Fashion Week, împreună cu Anna Dello Russo, Daphnee Guiness, Olivia Palermo, Karolina Kurkova. Iar Vogue USA, a vorbit despre ea în secțiunea “Fashion Talk” împreună cu Rihanna şi Dree Hemingway.

Între timp, Janina îşi canalizează forţele şi către activităţi umanitare, fiind ambasadorul Gucci în România al organizaţiei Chime For Change, o iniţiativă globală pentru ajutorarea femeilor, alături de Beyonce, Frida Giannini şi actriţa Salma Hayek.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.