Designeri arădeni pe podiumurile de modă internaționale

0

Londra, Paris, New York, Milano sunt destinațiile de fashion cele mai vehiculate la fiecare început de an când, aceste orașe devin capitalele modei internaționale timp de o săptămână. Designeri de top, trend-uri care se impun pentru anul ce tocmai a început, tendințe de toamnă 2017/2018, colecții unicat, sunt doar câteva din atracțiile acestor zile. Pe lângă defilările de catwalk o serie de alte expoziții, evenimente și simpozioane se desfășoară în paralel.

Două dintre aceste orașe au fost gazdele și a doi artiști arădeni care s-au impus pe catwalk-ul Paris Fashion Week – creatoarea vestimentară Vali Cioban cu cea mai nouă colecție a sa “Contrast” și în expoziția Artistar Jewels de la Milano fashion week – artista Rada Ureche maestru bijutier de bijuterie contemporană.

Designeri arădeni

Colecția “Contrast” by Vali Ciobanu a fost special concepută pentru acest eveniment, creatoarea dorind să ducă puțin din spiritul românesc și în moda internațională. Hotel d’Evreux, Palace Vandome Paris a fost gazda show-ului de prezentare, colecția Constrast fiind una dintre cele 7 colecții lansate în acea seară.

Ideea de bază a acestei colecții este inspirată din puterea gingașului ghiocel și contrastul reprezentat de firul de mărțișor. Dacă ghiocelul este o floare destul de cunoscută, tradiția mărțișorului este mai mult întâlnită în partea balcanică a Europei în special în România sau Bulgaria și nu este atât de răspândită răspândită în restul lumii.

Designeri arădeni

Prin această colecție prezentată la Paris, Vali Ciobanu devine o ambasadoare a României în moda de peste hotare, ducând valorile noastre naționale în lumea internaționala. “Într-o lume a contrastelor, armonia se găsește în noi înșine.”

Rada Ureche este un designer care creeaza bijuterie contemporană din materiale precum argint, aur, combinații de aur cu argint sau materiale neconvenționale. A prezentat colecții după colecții la diferite târguri și evenimente din țară iar la Milano Fashion Week a fost prima ei participare internațională.

Putem să o considerăm o deschizătoare de drumuri pentru că o introducere a unui designer local în lumea modei mondiale este o provocare pe care Rada a trecut-o cu succes.

Cele două piese semnate de Atelier Jamais by Rada Ureche cu care Rada s-a prezentat la Milano fac parte din colecția „Organic”. Ele au fost alese dintr-un total de 10 piese din aceeaşi colecție trimise spre selecție și au putut fi admirate în cadrul Expoziției Artistar Jewels desfășurată în perioada 23-26 Februarie 2017 în cadrul Milano Fashion Week.

Designeri arădeni

Vali Cioban un creator vestimentar de succes și Rada Ureche, designer de bijuterie contemporană, sunt cele două artiste care au pășit în afara granițelor țării, reprezentându-ne cu succes la aceste evenimente de mare anvergură. Nu putem decât să fim mândrii de asemenea reușite și să le urăm succes în continuare.

Text: Cristina Sabău

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.