5 trenduri HOT de încercat vara aceasta

0

Înainte să îţi refaci stocul garderobei de vară, aruncă o privire peste lista noastră de trend-uri MUST pe care trebuie să le abordezi vara aceasta. Analizează-ţi dulapul şi fă o lista cu minusuri, apoi alege-ţi câteva trend-uri care te reprezintă, stabileşte-ţi bugetul şi fă ce ştii tu mai bine – go shop!

flower power

Flower power – este unul din trend-urile care reuşeşte să îşi facă loc vară de vară pe podiumuri, în magazine şi în garderoba noastră ce înfloreşte odată cu venirea căldurii, la propriu. Faţă de anii trecuţi acest trend este reinterpretat şi abordat modern, se regăsesc flori sub forma imprimeurilor grafice, chiar futuriste, însă trend-ul îşi păstrează delicateţea-i specifică. De la flori exotice, la petale şi corole în culori explozive, flori de câmp sau print-uri florale monocrome, florile trebuie să se regăsească vara aceasta în garderoba ta, fie că este vorba de o rochie, o cămaşă sau doar un accesoriu.

boho nomad

Boho nomad – un trend inspirat din zone stilistice diferite şi cultura civilizaţiilor antice sau exotice. Fie că îl adopţi din perspectiva materialelor naturale, croiurilor lejere sau cromaticii şi imprimeurilor bogate, acest trend te va trece cu uşurinţă şi stil prin vara toridă. Inspiraţia trend-ului vine din natură, din civilizaţia aborigenă sau mayașă, din portul ţigăncilor sau chiar din portul tradiţional românesc, din stilul cowboy şi safari. Motive etno şi tribale, mulţi franjuri, accesorii indie şi o atitudine pozitivă te vor motiva să îndrăgeşti acest trend jucăuş.

metallica

Metallica – vara aceasta nuanţele metalice nu se mai rezumă doar la bijuterii şi accesorii. Piesele vestimentare sunt învăluite în culori metalizate de bronz, auriu, argintiu şi nuanţe surprinzătoare de verde, albastru, roz şi oranj. Cut-uri high-tech şi materiale irizante precum brocart, lame, paiete sau foiţe metalice sunt prezente pe podiumuri şi anunţă o vara hoţ. Chit că eşti îmbrăcată din cap în picioare în nuanţe metalice, nimic nu pare să fie prea mult pentru designeri sezonul acesta. Piesele vestimentare sunt un statement în sine aşa că accesorizarea este aproape inexistentă sau foarte discretă.

graphic artsy

Graphic artsy – inspirat din arta contemporană, piesele acestui trend par rupte din planşele studentiilor de design – compoziţii cromatice, imprimeuri abstracte, caligrafice, 3D, dungi, puncte şi forme geometrice. Piesele vestimentare sunt tratate precum bucăţi din tablouri pop art, colaje grafice sau ziduri acoperite de graffiti şi denotă o libertate artistică deplină care s-a materializat într-un trend fresh, tineresc şi neaşteptat.

candyland

Candyland – un trend care arată la fel de dulce precum sună. Vara aceasta designerii se inspiră din lumea fondantă a cofetăriilor şi dulciurilor şi crează piese în culori pudrate, cut-uri feminine şi romantice, numai bune de purtat. Pasteluri inocente şi materiale diafane învăluie piesele vestimentare, ducându-te cu gândul la delicioasele macaroons în toate culorile. Nu numai că bronzul verii va contrasta delicat culorile fondante propuse de trend, dar vei şi arăta irezistibil într-o rochie ‘desert’.

text: Mădălina Gugilă

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.