Tipuri de oameni care lucrează cu tine în birou

0

moara stricataMoara-stricată

Este ora 10 şi deja ai auzit tot ce a făcut în weekend, de cearta cu prietenul, unde a ieşit în oraş şi ce haine şi-a cumpărat. Chiar dacă cineva o ascultă sau nu, ea nu-şi poate păstra gândurile doar pentru sine. Nu încearcă să supere pe nimeni dar vorbăria ei îţi distrage atenţia de la muncă.
Dacă nu te poţi concentra explică-i frumos că ţi-ar face plăcere să îi asculţi poveştile, dar nu în timpul muncii, fă-i o invitaţie la cafea într-o zi dacă chiar te bucuri de compania ei.

pierde varaPierde-vară

Genul de persoană care mereu întârzie, se furişează înainte de ora plecării şi îşi ia o pauză de masă prelungită. Când nu pierde vremea aiurea, hoinăreşte pe facebook sau stă la o şuetă pe telefon.
Se fofilează în fața responsabilităţilor şi pasează muncă altor colegi.
Serios, cum de încă mai are un job?

turnatorulTurnătorul

Poate fi persoana pe care nici nu o bănuieşti. Vi într-o zi la muncă şi surpriză! Eşti chemat să raportezi pentru că joia trecută ţi-a făcut altcineva pontajul sau te-au prins că ai luat acasă un pachet de agrafe.
Turnătorul nu suportă să vadă că cineva a încălcat regulile şi simte că e obligaţia lui morală de a încuraja politica firmei.

barfitorulBârfitorul

Această persoană pare să ştie tot ce mişcă în firmă şi vrea să-ţi împărtăşească. Îşi petrece ziua discutând despre problemele familiale ale colegilor, cine e pe punctul de a fi dat afară, diferenţe de salariu, cine iese cu cine.
Dacă îţi apreciezi reputaţia profesională, te sfătuiesc să stai deoparte de persoana care bârfeşte, dacă nu vrei să ajungi ca ea.

pupincuristulPupincuristul

Oamenii care aparţin acestui grup sunt încântători şi vicleni, sunt “loiali” oricui, dar în principal şefului. Stai departe de ei pentru că vor spiona, trăda, în principiu tot ce le stă în putinţă să avanseze în carieră.
Ai griă ce spui în preajma lor, pentru că adună informaţii. Şeful tău probabil că ştie că are de-a face cu o persoană falsă, dar are nevoie de un pupincurist.
Cum recunoşti unul din mulţime? Simplu, este cel care la onomastica şefului cântă cel mai tare.

narcisistulNarcisistul

Persoana care se crede centrul universului, cu o complet lipsă de empatie pentru ceilalţi. Crede că este special şi unic, exploatează celălalte persoane pentru a-şi atinge propriul scop.
Dacă îi povesteşti că ai alergat 3 km, el spune că aleargă 5 fără probleme. Copilul tău a luat o notă de 10? Al lui e premiant şi merge la olimpiadă.
Nu-i face jocul. Dacă eşti temptat, inventează lucruri să vezi cât de departe merge.

manipulatorulManipulatorul

Unele persoane nu-şi găsesc fericirea până nu reuşesc să manipuleze pe cineva. Ai făcut ceva azi împotriva voinţei tale, pentru că altfel ai fi suferit consecințe groaznice? Nu eşti tont, eşti doar victima zilei.
Ai realizat că ai avut un moment de slăbiciune, trezeşte-te, nu mai repeta aceleaşi greşeli.
Repetă după mine: Sunt stăpân pe acţiunile mele.

plangaciosulPlângăciosul

Există cineva tot timpul în grup care nu este mulţumit de nimic. Dacă nu se plânge de sănătate sau familie, se plânge de servici, de companie sau de şef.
Epuizează pe toată lumea cu gândirea lui negativistă. Schimbă subiectul de fiecare dată când începe, iar dacă se plânge de muncă, încearcă să deviezi discuţia spre ceva constructiv. Cine ştie de unde sar ideeile, poate rezolvi unele probleme legate de muncă.
Nu te plânge niciodată în faţa acestei persoane, îi menţi doar fanteziile în viaţă.

natangulNătângul

Aceastei persoane trebuie să îi explicaţi de 10 ori ceva pentru a reuşi. E genul care spune încontinuu “iertaţi-mă că vă deranjez..” Parola o păstrează sub tastatură şi îşi oferă numărul cărţii de credit la telefon.
Dacă face parte din echipa ta, ajută-l pe cât posibil, dacă nu, evită-l.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.