Maestro… MUSICA!

0

Deși nu am crescut într-o familie de muzicieni, am fost mereu înconjurat de muzică. Când aveam vreo 7-8 ani îmi plăceau tobele. Îmi doream să am un set de tobe, să bat în ele toată ziua și să dau frâu liber ritmurilor din capul meu. Tata, și-ar fi dorit ca eu să îmi doresc o orgă electronică cu 4 octave – dar cred că de fapt el e cel care își dorea o orgă electronică cu 4 octave, l-am văzut cum se uita la ele în magazin. Când am crescut mai mare am descoperit karaoke, și am fost cel mai fericit! Iar când am descoperit salsa și tobele ei (congas), am fost cel mai fericit!

Duminica trecută leneveam la umbră – ca tot omul gospodar – în curtea din spate a unui hotel drag mie, cu buzele pe o ceașcă de cafea și cu urechile în muzica din radioul vecinilor și mă gândeam… la una și la alta; și la toate în același timp.

Ce viață faină au oamenii ăștia, cântăreții. Și-au îndeplinit visul meu din copilărie, fac toată ziua ce le place și sunt plătiți pentru asta, călătoresc mult, au un program de lucru flexibil… dar oare ce vine după asta? Ce se află dincolo de muzică?

marc anthony & jennifer lopezMarc Anthony, de exemplu, a construit o companie de entertainment care promovează artiștii de origine latină- în egală măsura pe cei consacrați, cât și pe cei în ascensiune. „Magnus Media va schimba regulile jocului, și noi ne vom distra de minune făcând asta” – povestește partenerul de afaceri al lui Marc, Michel Vega.

Pe de altă parte, Jennifer Lopez este actriță, autoare, cântăreață, dansatoare, producătoare și designer de modă. Toate într-o singură persoană, zâmbitoare și seducătoare. Dincolo de lumea entertainmentului, are o carieră de succes în afaceri cu producție de haine, accesorii și parfumuri, dintre care amintim Blue Glow, Jlove, Jluxe. De asemenea, mai deține o companie de producție de televiziune și o fundație caritabilă – The Lopez Family Foundation.

Jay Z (Shawn Carter) are un lanț de baruri cu tematică sportivă (The 40/40 Club), este producător la Hollywood, a fost proprietarul unei „bucăți” din echipa de baschet Brooklyn Nets, a pus bazele liniei de îmbrăcăminte Rocawear (estimată la un miliard de dolari) și are parteneriate semnate cu Samsung și Budweiser. Toate acestea după ce s-a consacrat în muzica hip-hop, primul lui single fiind In my lifetime (1995).

Beyonce Giselle Knowles-Carter a cunoscut faima în industria muzicală alături de trupa Destiny’s Child și mai apoi, într-o carieră solo. Dar nu s-a oprit doar la cântat și dansat: a lansat parfumurile proprii Heat (2010), Heat Rush (2011), Pulse (2011) și deține împreună cu mama ei o linie de îmbrăcăminte (House Of Dereon).

Justin TimberlakeJustin Timberlake este plurivalent. El este omul care cântă, omul care scrie versuri, omul care conduce casa de discuri Tennman Records, proprietarul liniei de îmbrăcăminte William Rast, restauratorul (Southern Hospitality), investitorul într-un teren de golf (Mirimichi), producătorul de tequila (Sauza 901), proprietarul unei părți din echipa de baschet Memphis Grizzlies, și mai nou – purtătorul de cuvânt al Apple iPhone.

Dr Dre – rapper american, pus pe treabă serioasă și în general, omul pe care nu vrei să îl superi. Asta era imaginea de pe scenă. Dar dincolo de ea, Andre Romelle Young este antreprenorul care a identificat nevoia pe piață pentru căști care sună bine în timp ce arată bine. Împreună cu Jimmy Iovine, în 2006 a pus bazele Beats Electronics care a rupt gura târgului în 2008 cu căștile Beats by Dre. Următoarea mutare a venit în 2014, din partea Apple, care a cumpărat Beats Electronics pentru 3 miliarde de dolari!

p diddyDespre P Diddy se pot preda semestre întregi de cursuri de afaceri. A început ca și cântăreț, dar acum continuă cu linii de îmbrăcăminte estimate la 250 milioane de dolari (Sean Jean și Enyce), este imaginea unei băuturi exclusiviste (Ciroc Vodka) și mai nou a început aventura în televiziune, alături de Revolt – despre care se spune că ar putea să fie noul MTV.

Victoria BeckhamPe Victoria Beckham o cunoaștem ca femeie de afaceri, designer de modă, model și cântăreață. A debutat la finalul anilor ’90 cu grupul Spice Girls – ea fiind Posh Spice. Și-a lansat linia de îmbrăcăminte omonimă în 2008 și o a doua linie (low-cost) în 2011. Cunoscută inițial pentru rochii, linia Victoria Beckham cuprinde acum poșete de lux, articole din denim, ochelari și parfumuri. În 2011, a primit distincția pentru brandul anului în Marea Britanie.

paul mccartneySir Paul McCartney este cel mai de succes compozitor din lume. Asta susține The Guinness Book Of Records, pentru că Paul are venituri pasive derivate din drepturile de autor de la peste 300 de melodii renumite în întreaga lume.

 

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.