Idei de afaceri online

1

Într-un anumit moment din viaţă toţi visăm să deţinem propria afacere.

Oferta irezistibilă de a deveni propriul şef, orarul flexibil şi independenţa pe care statutul de angajat nu ţi-o oferă, sunt unele dintre avantajele unei afaceri online.
Cu toate acestea punerea pe roate a unei afaceri în mediul online necesită anumite abilităţi tehnice, deşi sunt cazuri în care lipsa totală a cunoaşteri operării unui calculator a dus spre afaceri de succes.

Doreşti independenţă financiară sau pur şi simplu cauţi metode de a-ți rotunji veniturile casei pe lângă job-ul actual, iată câteva idei care te pot ajuta:

 • Blog

Eşti pasionat de scris, eşti talentat, dar nu găseşti o modalitate să fi promovat, blogul poate fi soluţia.
Nu te pricepi la calculatoare? Ghici ce, în ziua de azi îţi faci un blog din câteva click-uri. Generează trafic, creând conţinut de calitate, care să atragă vizitatori.
Odată ce ai trafic, poţi monetiza blogul folosind metode ca: adsense, afiliere, comisioane din promovare de produse etc.

 • Web Design

Majoritatea firmelor doresc promovare online, nimic nu ridică imaginea afacerii ca un website atrăgător, bine structurat şi aerisit. Eşti bun la html, ai ochiul format pentru design, scrii articole interesante, ai experienţă în marketing şi optimizarea motoarelor de căutare? Construieşte-ţi un portofoliu şi oferă-ţi serviciile.

 • Magazin online

Ai un simţ practic de a realiza lucruri minunate din nimic, cunoştinţele şi prietenii îţi apreciază originalitatea şi creativitatea? Fă primii paşi spre succes şi deschide un magazin virtual unde poţi îmbina utilul cu plăcutul pentru a-ţi maximiza veniturile.
E simplu, spor la vânzări!

 • Vinde fotografii

Manevrezi un aparat foto ca nimeni altul şi prietenii admiră calitatea pozelor făcute de tine?
Poţi realiza un venit suplimentar din vânzarea fotografiilor online pe site-uri ca Fotolia sau Shutterstock.

 • Freelancer

Freelancer-ul este o persoană independentă, care nu lucrează pentru o companie full time, dar este angajat de diferite companii pentru a presta anumite servicii. Poţi să oferi un serviciu în mod profesionist, fie să traduci un articol, să promovezi un site sau să desenezi un logo? Cu puţin efort poţi găsi primii clienţi şi munca ta va fi răsplătită.
Te poţi promova pe site-uri de nişă, cum ar fi: elance, odesk, freelancer, guru, etc.

 • Scrie un e-book

Stăpâneşti un domeniu, dar editurile refuză publicarea lucrărilor tale, deşi tu consideri că ai ceva de transmis? Folosind uneltele potrivite de marketing îţi poţi publica singur cartea online, ajutând oamenii cu cunoştinţele tale. De la tranzacţii imobiliare, la diete, lecţii de gătit sau cursuri de IT, mesajul tău poate fi vândut prin publicarea unui e-book.

 • Vânzări şi licitaţii online

Ai un obiect ce stă de decor? Mai e şi aspirator de praf? Vinde-l online! Ce consideri tu vechitură pentru altul e comoară. Foloseşte site-uri ca tocmai, mercador sau cele internaţionale ca ebay, amazon.
Uită-te bine în jur, poate ai şi alte astfel de minunăţii de care te împiedici la tot pasul.

 • Asistent virtual

Miciile companii au nevoie permanentă de asistenţă în dezvoltarea afacerii, dar nu-şi permit angajarea unei persoane full-time. Aici intervii tu, ca asistent personal eşti responsabil de sarcini administrative cum ar fi: tehnoredactarea diferitelor materiale şi redactarea corespondenţei zilnice, promovarea imaginii firmei, plata facturilor, rezervarea biletelor de călătorie.
Sarcini ce se pot realiza din confortul casei tale, interacţionând cu clienţii telefonic sau online.

 • Aplicaţii pentru telefoane

Telefoanele mobile sunt mai populare ca niciodată, oamenii sunt dispuşi să investească în aplicaţii care să le îmbunătățescă stilul de viaţă.
Dacă ai o idee şi te pricepi la programare, crează-ţi singur aplicaţia şi promoveaz-o. Chiar dacă nu ai cunoştinţele tehnice să o susţii, există destui programatori care îţi pot transforma visul în realitate.

About Author

Avatar

1 Comment

 1. Avatar

  Vinde fotografii pe site-uri ca Fotolia sau Shutterstock. Buna idee. Prespunand ca fiind indragostit de arta fotografica, poti face probabil, o suplimentare financiara bunicica, dar totusi nu suficienta.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.