FASHIONlista – the fantastic four

0

Revistă de lifestyle, ediție de modă, oraș cosmopolit, public inedit. Cadru perfect, ocazie ideală să îți prezint lista mea cu cei mai deosebiți oameni din lumea fashion, dintotdeauna. Insist să fac asta din două motive: pe de-o parte pentru că sunt oameni pe care îi admir pentru ceea ce au realizat, pentru că au fost consecvenți și au crezut în visul lor… și pe de-o altă parte pentru că așa zice editorul-șef: modă, articol, acum!

coco chanelCoco Chanel

1883 – 1971

Coco Chanel (Gabrielle Bonheur Chanel) a trăit în Paris, Franța și a devenit faimoasă pentru promovarea unei siluete sportive, casual-chic, a femeii din perioada interbelică. Pe lângă vestimentație, și-a pus amprenta pe bijuterii, poșete, și parfumuri (Chanel No.5). A fost cunoscută pentru determinarea și energia cu care își ducea la îndeplinire visele, atât în viața profesională, cât și în cea personală. De aceea, este singura creatoare de modă prezentă pe lista celor mai influenți oameni ai secolului 20.

 

anna wintourAnna Wintour

n 1949

Anna Wintour este editorul-șef al ediției americane a revistei Vogue, încă din 1988. Este faimoasă pentru tunsoarea bob și ochelarii de soare fumurii, dar și pentru faptul că a anticipat aproape fiecare trend important din modă, și pentru că obișnuiește să sprijine tinerii designeri. Încă din adolescență a fost interesată de publicațiile de modă- și-a început cariera la două reviste de gen din Londra. A locuit o perioadă în Statele Unite, dar s-a întors ca să preia frâiele revistei Vogue din Marea Britanie. Într-un an de zile a pus-o pe picioare și s-a mutat din nou la New York, de unde a transformat Vogue într-un fenomen internațional.

gianni versaceGianni Versace

1946 – 1997

(Giovanni Maria Versace) a fost un designer italian și fondatorul casei de modă Versace care produce îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri, machiaje și chiar elemente de mobilier interior. A realizat numeroase costume pentru industria cinematografică și cea a teatrului. Având mulți prieteni printre cântăreții faimoși ai lumii, a fost primul care a legat industria modei de cea muzicală. A primit premiul Oscar pentru modă pe 1 februarie 1993.

 

gianni versace

Gianni Versace, S/S 1991

alexander mcqueenAlexander McQueen

1969 – 2010

Alexander McQueen (Lee Alexander McQueen) a fost un designer și couturier englez, cunoscut pentru poziția de designer-șef la Givenchy și pentru compania proprie pe care a lansat-o mai târziu, Alexander McQueen. A fost premiat pentru activitatea remarcabilă în 1996, 1997, 2001, 2003- a creat costume pentru multe celebrități, dintre care amintim pe David Bowie, Mihail Gorbaciov, Prințul Charles.

 

alexander mcqueen jellyfish

Cu îngăduința The Metropolitan Museum of Art, Foto Sølve Sundsbø

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.