Do what you love, love what you do

0

Întrebarea e una simplă:  Cum ajungem să facem ceea ce ne place?

Cum ne dăm seama de acest lucru? Și dacă ne dăm seama, avem curajul să renunțăm la ceea ce avem acum și să o luăm pe un alt drum?

Cu siguranță există multe de discutat pe această temă.

Eu am mers pe câteva idei simple care m-au ajutat să-mi dau seama cât de mult îmi place ceea ce fac:

–  Să vin la lucru cu plăcere. Da, știu, ai mai auzit asta, dar cum să vii cu plăcere când știi că ai sedințe toată ziua? Cum să vii la lucru cu plăcere când e luni? Cum să te trezești în fiecare dimineață la aceeași oră matinală și să spui că pleci cu plăcere de acasă? Răspunsul e unul simplu: când îți place ceea ce faci și mediul în care lucrezi, toate acestea nu mai sunt frustrante si nu te mai deranjează atât de mult. Pur și simplu le consideri ca ceva normal și firesc. E normal să îți fie greu să îți intri în ritm după weekend și să te trezești greu dimineața (nici șefului tău nu îi este mai ușor, crede-mă). Important este să nu ai o frustrare legată de asta și să te gândești duminică după-amiază cu groază la ziua de luni în care te vezi din nou cu șeful.

–  Să îmi placă mediul în care lucrez. Când spun mediu de lucru mă refer atât la oamenii din jurul meu, cât și la biroul în care lucrez. Dacă sunteți acolo pentru că vă place ceea ce faceți, chiar se simte asta. Râdeți împreună, aveți idei funny, pe scurt nu se simte o tensiune în biroul în care vă aflați, din contră. Din punctul meu de vedere așa este sănătos să se lucreze. Referitor la birou, cred ca e foarte important să aduci în el o parte din ceea ce îți place (o floare, o fotografie, un pix personalizat, o cană etc).

–  Să nu mă doară stomacul la lucru. Aici nu mă gândesc la lipsa mâncării, ci la senzația aceea pe care o ai atunci când primești o sarcină nouă de lucru, atunci când trece „șeful” pe lângă tine, atunci când urmează o ședință. Dacă se întamplă asta e posibil să faci ce îți place, dar într-un mediu total nepotrivit ție sau să fii acolo doar pentru că asta se așteaptă de la tine, pentru că alții ți-au spus că ești bun pentru asta etc…ideea este că e posibil să nu fie ceea ce TU vrei de la tine, ceea ce tu vrei să faci.

–  Să mă bucur de „produsul finit”. Când ai un succes, să te bucuri de el din plin. Să simți că e realizarea ta, că te-ai implicat și ai pus suflet acolo și uite, lucrurile chiar au ieșit bine. Deja te gândești cum să faci data viitoare, ce idei noi să mai implementezi să fie și mai bine, într-un timp și mai scurt etc. Dacă se întâmplă așa, sigur te pasionează ce faci.

Cu siguranță sunt mai multe idei și lista poate continua. Ea rămâne deschisă și pentru mine, și pentru voi.

Ca și o concluzie consider că e foarte important să facem ceea ce noi considerăm că ni se potrivește.

Voi încheia acest articol cu un citat al lui Osho care îmi place foarte mult și care spune așa:

„Când pantofii ți se potrivesc, nu-ți mai simți picioarele.”

Text: Ancuta Coman

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.