De ce e important să îți iubești job-ul?

0

Mintea este sănătoasă atunci când iubește ceea ce face. Și ce facem în (aproape) fiecare zi? Mergem la serviciu!

Imediat după vacanța de iarnă (sarmale, cozonaci, colinde, vin fiert, revelion, friptură, prăjituri, somn până la prânz) mergem la serviciu. Și la fel de repede, ne împărțim în două categorii: cei care vrem să ne întoarcem la serviciu și cei care nu vrem să ne întoarcem… dar nu avem altă opțiune. Eu mă încadrez în prima categorie și voi detalia în rândurile următoare câteva motive proprii, pentru care și tu vei vrea să fii o astfel de persoană – una care își iubește job-ul. Iată-le:

 • Primești un salariu lunar plus alte beneficii (prime, servicii medicale, tichete de masă/concediu/cadou, transport)- evident, acesta este cel mai important motiv; pentru că îți oferă baza materială pentru viața pe care o trăiești.
 • Îți finanțează hobby-ul/pasiunea– de exemplu, pe vremea când participam la toate evenimentele de salsa din țară, aveam nevoie de sprijin financiar serios pentru costume, echipamente, deplasări, etc. Sunt sigur că și tu ai o activitate pe care vrei să o faci în fiecare clipă liberă – și pentru ea ai nevoie de bani.
 • Ai energie să dai mai mult – atunci când îți place ceea ce faci, găsești întotdeauna resurse pe care nu credeai să le ai. Sunt foarte utile când termenele te presează.
 • Poți face lucruri extraordinare, pe care nu credeai că le vei face. Iubirea crește productivitatea, deschide multe uși și topește și mai multe blocuri de gheață.
 • Te vei situa printre cei mai buni în domeniul tău de activitate – dintotdeauna, locurile din vârf au fost rezervate celor care iubesc ceea ce fac.
 • Vei face performanță și te vor observa cei care caută persoane noi pentru proiecte noi, provocatoare.
 • Promovarea va veni mai repede pentru că orice șef, de oriunde, va vrea să acorde șanse mai multe celor care vin de plăcere la serviciu.
 • Ai un motiv serios să te dai jos dimineața din pat– dacă abia așteptăm să facem ceva într-o zi, ne trezim și ne pregătim foarte repede.
 • Vei zâmbi pe tot parcursul zilei și vei fi o companie plăcută atât pentru colegi- la serviciu, cât și pentru cei dragi- când îi vezi după programul de lucru.
 • Vei fi o persoană sănătoasă din punct de vedere emoțional și psihic – pentru că nu ai gânduri negative 8 ore pe zi.
 • Atunci când nivelul de stres este minim, imaginația ta va avea cadrul propice pentru a naște acele lucruri extraordinare care îți vor aduce promovarea mult visată.
 • La serviciu petrecem cea mai mare parte din viață – și vrem să avem o viață fericită, corect?

În cazul nefericit în care te trezești într-un loc în care nu te-ai fi văzut vreodată, blocat într-un job care nu îți aduce nicio satisfacție, recomandarea/sfatul meu se scrie așa: descoperă repede ce vrei să faci, află și mai repede cum/unde poți să faci asta, și începe imediat! Fă acum primul pas, oricât de mic ar fi el!

De exemplu, dacă vrei să te faci actriță de teatru, un prim pas ar fi să afli care este cafeneaua artiștilor din orașul tău și să începi să mergi și tu acolo. În paralel, ai putea să îți cumperi bilet în primul rând la toată stagiune și să te îmbraci la fel când mergi la spectacole- cu siguranță te vei face remarcată! Următorul pas ar putea fi să iei lecții de actorie, apoi să mergi la toate audițiile din orașul tău- în felul acesta va fi doar o chestiune de timp până când vei primi șansa ta și primul rol, totodată!

Este foarte important să recunoști dacă mergi în altă direcție decât cea pe care o vrea inima ta! Este și mai important să o schimbi, odată ce ai descoperit-o pe cea nouă! Chiar dacă ți-e teamă, ai încredere în tine și în chemarea ta! Motivele pentru care este necesar să faci asta… le găsești pe toate mai sus.

Alegând conștient să îți iubești jobul, alegi de fapt să te iubești pe tine și să te transformi încet, încet într-o persoană fericită! Într-o altă ordine de idei, articolul acesta face referire nu neapărat la job / serviciu / loc de muncă, ci la activitatea pe care o facem în fiecare zi. Motivele de mai sus se aplică și dacă ești voluntar, și dacă ești proprietar de afacere, și dacă ești CEO, și dacă ești … orice! Fiecare dintre noi avem o activitate preponderentă pe care o facem zilnic. Este foarte important ca acea activitate să îți placă, și să ajungi să o iubești în toate detaliile ei!

În concluzie, pot spune că singura cale prin care poți face ceva extraordinar este să iubești ceea ce faci! Așa au procedat toți oamenii extraordinari despre care ai citit în cărțile de istorie! De asta e necesar să îți iubești job-ul!

Dacă ești fericit la locul de muncă, atunci ești…

fericit la locul de munca

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.