Cum să te îmbraci cu stil – ghid simplu pentru bărbați

0

În viață lucrurile bune te caută până te găsesc… Așa s-a întâmplat și în cazul meu- anul trecut, cândva în luna mai, am primit o invitație la un eveniment aparte- un seminar de educație vestimentară masculină. Întâmplarea a făcut ca în aceeași zi să am deja planificat un alt eveniment, ceva legat de job care nu îmi permitea să lipsesc. Așa că am spus simplu și sec: „pas”.

Din nou, întâmplarea a făcut ca la începutul lunii octombrie, domnii de la „Men Style Guide” să se întoarcă la Timișoara, cu seminarul lor despre ținuta business.

De data asta am răspuns prezent, și bine am făcut! Mi-a plăcut atât de mult, încât le-am cerut permisiunea lui Mihai și lui Andrei să îți povestesc și ție câteva lucruri mai importante, care mi-au rămas fixate în minte. De exemplu, am aflat că cei care au făcut legea în vestimentația masculină în ultima vreme (o sută și ceva de ani) au fost reprezentanții casei regale britanice. De ce? Simplu? Dacă vroiai să faci afaceri cu ei, te îmbrăcai cu haine ca ale lor. Și cum la vremea aceea, toată lumea vroia să facă afaceri cu englezii…

Primul lucru foarte important pe care l-am aflat în prima parte a seminarului este acela că prima impresie se formează în primele 0.1 secunde… atât! Nici nu te vede bine, că ți-a și lipit o etichetă pe spate / frunte / piept / fund. Nici măcar nu ai deschis bine gura, că ești deja pus într-o categorie. Și asta, după felul în care ești îmbrăcat, după hainele pe care ai ales să le porți atunci! Ceea ce îmi aduce aminte de vorba aia cu haina care îl face pe om… eu aș adăuga că haina te poate propulsa spre cer sau te poate trânti de pământ. Și ca și cum nu aș fi fost deja convins, Andrei mi-a spus încă 5 avantaje ale bărbaților care respectă regulile vestimentare masculine:

 • stabilești mai ușor relații de afaceri;
 • ești văzut ca un profesionist;
 • ești plătit mai bine;
 • afișezi o atitudine câștigătoare;
 • câștigi încredere în forțele proprii.

Al doilea lucru foarte important pe care l-am învățat a fost că cea mai bună metodă de a învăța lucruri noi este să te înconjori de oameni care știu deja ceea ce vrei și tu să știi. Sau care au făcut deja lucrurile pe care vrei și tu să le faci. În cazul acesta, dacă vrei să înveți să te îmbraci business, este necesar să fii în sală, la seminar, atunci când se discută despre ținuta vestimentară masculină. Pentru că fiind acolo, beneficiezi nu doar de înțelepciunea și informațiile vorbitorilor, ci și de energia publicului, de întrebările lui, și de răspunsurile vorbitorilor la întrebările lui– subiecte care vor fi discutate doar în acea sală, doar în acea zi, doar la acea oră.

Uite cele mai importante 12 idei cu care am plecat eu acasă, de la seminar:

 1. Poartă haine croite pe măsura ta;
 2. Mânecile sacoului sunt cu un deget mai scurte decât mânecile cămășii;
 3. Când stăm în picioare, pantalonul este atât de lung încât este perfect întins la spate, și face o ușoară cută în față, deasupra pantofului;
 4. Culorile recomandate pentru costum în mediul business sunt bleumarin și gri închis, iar pentru cămașă alb sau bleu;
 5. Creează contrast între elementele adiacente (de exemplu, între sacou și cămașă; între cămașă și cravată)
 6. Cravata cu dungi oblice o folosești doar în mediul business;
 7. Definește garderoba de bază pentru o săptămână de lucru și începe să o construiești, dacă nu o ai deja (shopping, here we come!);
 8. Poartă doar cămăși cu mânecă lungă, indiferent de anotimp (vara poți sufleca mânecile și vei fi elegant în continuare);
 9. Poartă accesorii de foarte mare calitate (atenție, calitatea trebuie să fie înaltă, nu prețul);
 10. Îngrijește cu atenție hainele și accesoriile tale;
 11. Poartă o batistă în buzunarul pentru batistă, de la sacou;
 12. Poartă cele mai bune haine în fiecare zi.

Acum, dacă tu vrei să știi mai multe, ai putea să mă inviți la o discuție liberă pe tema asta, sau ai putea să cauți și tu informații pe cont propriu, sau mai degrabă ai putea să cauți informații chiar pe contul lor de facebook Men Style Guide Romania. Indiferent de varianta pe care o vei alege, eu te felicit și aștept să te întâlnesc în sală la următorul lor seminar!

sursă foto: flickr.com

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.