Cum își încep ziua oamenii de succes

0

Îmi place dimineața! Atât de mult, încât mă trezesc în fiecare zi la 06:01 și îmi doresc foarte foarte mult să mă trezesc la 05:01! Asta după ce l-am ascultat în câteva clipuri pe Robin Sharma povestind despre beneficiile trezitului la 5 dimineața. Și cu atât mai mult după ce l-am ascultat live, în direct și în persoană pe Andy Szekely spunând cât de bine face obiectivelor tale să te trezești cu o oră mai devreme și să citești, să exersezi, sau să înveți ceva – orice te interesează. Sau doar să le faci în ciudă celor care sunt somnoroși la ora aceea.

Totuși, dacă ești ușor neîncrezător în rândurile de mai sus, presupui că toate astea sunt gogoși americănești și vrei mai multe motive în favoarea trezitului foarte de dimineață, te invit să arunci o privire pe www.5am.ro. Acolo îl vei întâlni pe Dan Luca și el îți va explica de ce e foarte bine să te trezești în fiecare zi la 5 dimineața.

Pentru că încă te simt în dubii, ți-am lăsat mai jos o listă cu câțiva oameni faimoși de succes – și orele la care ei se trezesc în fiecare dimineață.

      Donald Trump – antreprenor – 05:00
      Tim Cook – CEO Apple – 04:30
      Howard Schultz – CEO Starbucks – 04:30
      Andrea Jung – CEO Avon – 04:00
      Jeff Jordan – CEO Paypal – 04:00
      Wayne Dyer – speaker și autor – 04:00
      Robin Sharma – speaker și autor – 05:00
      Tony Robbins – speaker și autor – 05:00
      Oprah Winfrey – prezentatoare TV – 05:45
      Condoleezza Rice – fost secretar de stat USA – 04:30
      Serena Williams – jucătoare tenis #1 mondial – 06:00
      Michael Phelps – înotător medaliat cu aur la 3 olimpiade – 05:00

Acesta este doar unul dintre multele obiceiuri neobișnuite ale oamenilor de succes. Pentru că, de fapt, succesul nostru este suma tuturor obiceiurilor noastre productive.

În continuare, detaliez alte câteva obiceiuri matinale practicate de marea majoritate a celor care obțin în mod constant ceea ce își propun.

1. Practică recunoștința pentru lucrurile bune și lucrurile foarte bune care urmează să li se întâmple – în felul acesta ei atrag aceste lucruri în viața lor.

2. Vizualizează momentele cheie ale zilei ce abia începe – și își pregătesc subconștientul pentru când se vor întâmpla „pe bune”. Avantaj pentru subconștient, care a mai făcut asta odată – de dimineață.

3. Își scriu zilnic obiectivele principale ale anului în curs. Seneca obișnuia să spună că „dacă nu știi în ce port vrei să ajungi, nici un vânt nu este favorabil” și avea foarte mare dreptate. Ca să obții ceva, primul pas e să știi cum arată acel ceva, cât de mare este, ce culoare are, etc.

4. Fac mișcare 10-15-30 de minute. Anna Wintour, editor-șef la revista Vogue, joacă tenis în fiecare dimineață la 05:45. Foarte mulți alți oameni aleg să alerge în parc, sau pe bandă, sau pur și simplu țopăie câteva minute, cu trambulină sau fără. Eu, fac asta fără trambulină.

5. Mai dorm un pic – Frank Lloyd Wright se trezește la 04:00, muncește câteva ore și apoi mai trage un pui de somn pe la 7 dimineața, cam atunci când marea majoritate a oamenilor se trezesc (pentru prima dată).

6. Își planifică ziua și păstrează 10% pentru situații neprevăzute – statistic vorbind, aceste situații sunt o certitudine. Apoi își încep lucrul cu obiectivele majore ale zilei – pentru că dimineața nivelele de energie și de entuziasm sunt maxime.

7. Citesc știrile sau cărți de specialitate. Totul este despre punerea creierului la treabă, atunci când el are maxim de potențial. Adică dimineața.

8. Iau un mic-dejun bogat. Pentru că sunt atât de activi dimineața, au nevoie de multă energie când își încep ziua. De aici și vorba „mic-dejunul campionilor”.

9. Își stabilesc întâlniri la cafea / ceai / micul dejun pentru că își doresc să folosească la maxim fiecare minut (avem doar 1440 în fiecare zi). Simplu și eficient.

10. Meditează și reflectează și așa ajung să înțeleagă sensul lumii, rostul lor pe pământ și drumul/calea pe care o au de urmat. Sau doar stau în liniște totală un sfert de oră. Oricum ar fi, tot ei ies în câștig.

11. Petrec timp cu familia lor pentru că familia este de cele mai multe ori un izvor de energie și de dragoste și de iubire, care la rândul lor sunt generatoare de energie. Și oamenii activi au nevoie de energie.

12. Fac ceva pentru pasiunea lor, pentru că așa se motivează – și oamenii activi au nevoie să fie motivați. Dacă începi ziua făcând ceea ce îți place, o să fii vesel ca o albinuță toată ziua și o să abordezi orice provocare cu o atitudine de „hai să vedem cum o rezolvăm”.

Articolul pe care tocmai l-ai citit a fost realizat din jumătate inspirație proprie, jumătate recomandări de la sfătuitori-colaboratori, jumătate google, jumătate replici de la prieteni. Și l-am scris la miezul nopții, pentru că dimineața sunt ocupat cu flotări, țopăit, exerciții de respirație și scrierea obiectivelor în carnețelul cu obiective.

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

No Comments

  1. Pingback: ALTFEL | AUR€L RU$U

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.