Cei mai buni bucătari din lume

0

Numărul acesta al revistei este despre mâncare… poftă bună, să ne fie de bine, sărut-mâna pentru masă. În egală măsură, articolul acesta este despre carieră. Iar în mod evident și extraordinar de gustos, eu îți voi vorbi în continuare despre bucătărie – nu camera unde se face mâncare, ci călătoria către stelele Michelin.

Bucătăria poate fi o carieră pentru tine, dacă îți place să vorbești despre arome și fructe și legume, dacă îți place să creezi combinații noi de gusturi și culori, dacă vrei să vezi oamenii zâmbind atunci când gustă preparatele tale. Și dacă devii foarte bun la asta, vei ajunge să se vorbească despre tine peste tot, cum e și cazul persoanelor enumerate mai jos.

În timpul pregătirilor pentru un top cinci al celor mai buni bucătari din lume am găsit ceva la care nu m-am așteptat: informațiile sunt omogene doar în ceea ce privește primul loc. Acolo e un singur nume. În rest, pe pozițiile următoare, avem mai mulți oameni care se găsesc ba pe locul doi, ba pe trei… citește mai departe și vei înțelege ce vreau să zic.

Pe locul unu e loc doar pentru unul singur: Gordon Ramsay. Atât.

Pe locul doi întâlnim simultan pe: Jamie Oliver, Marco Pierre White, Ina Garten.

Pe locul trei și mai mulți oameni se îngrămădesc: Wolfgang Puck, Paul Bocuse, Marco Pierre White, Anthony Bourdain, Jamie Oliver.

Pe unii dintre ei i-am menționat și pe locul doi și pe locul trei – probabil datorită preferințelor personale ale celor care fac aceste clasamente. Un lucru este sigur însă: valoarea lor se învârte în jurul podiumului. Și e lucru mare, să știe lumea că tu te pricepi foarte bine să faci mâncare!

Acum că i-am aranjat în formă de piramidă, dă-mi voie să-i prezint scurt pe fiecare, să știi câte un pic despre ei. Nu dăm teză la final, dar cine știe când dai nas în nas cu Jamie Oliver prin Manhattan; măcar să știi ce să-l întrebi.

Gordon Ramsay – pentru talentul misterios și pentru temperamentul extrem care îi condimentează fiecare aparție, a fost desemnat #1. Nu te-ai fi așteptat la asta, mai ales dacă te gândești că s-a orientat către bucătărie doar după ce a suferit o accidentare ce i-a pus capăt carierei de fotbalist profesionist. El este singurul bucătar din UK care are 10 stele Michelin – un fel de Oscar în bucătărie.

cei mai buni bucatari

Jamie Oliver – a început în tinerețe, ajutându-și părinții în restaurantul familiei, și acum este cunoscut în special pentru show-urile TV unice, unde pune accentul pe ingrediente proaspete și naturale în detrimentul alimentelor procesate, împachetate și conservate. Este atât de pasionat de acest aspect, încât a scris și o carte despre asta.

cei mai buni bucatari

Marco Pierre White – s-a remarcat prin faptul că a fost primul chef care a primit 3 (trei) stele Michelin înainte de vârsta de 33 de ani. Este cunoscut și pentru temperamentul său fierbinte și pentru titlul de „Nașul Bucătăriei Moderne” datorită contribuțiilor numeroase aduse bucătăriei internaționale.

cei mai buni bucatari

Ina Garten – fără educație formală în domeniul culinar, și-a definitivat cunoștințele în materie studiind cărți de specialitate franceze și engleze. Mai târziu s-a bazat pe feedback-ul prietenilor și clienților pentru a-și definitiva rețetele. Și-a completat cariera cu propriile ei cărți de specialitate, articole în reviste culinare și un show TV.

cei mai buni bucatari

Wolfgang Puck – bucătarul american-austriac care a furat meserie chiar din bucătăria mamei sale. A preluat apoi cele învățate și le-a dus mai departe, la următorul nivel, combinând tehnici de gătit franceze cu metode de prezentare californiene. Astfel, a revoluționat lumea culinară americană.

cei mai buni bucatari

Paul Bocuse – este cunoscut în Franța drept părintele artei culinare contemporane și ambasadorul bucătăriei franceze moderne – care pune accent pe ingrediente proaspete și de înaltă calitate.

cei mai buni bucatari

Anthony Bourdain – a început ca spălator de vase și după o ascensiune de 20 de ani, a ajuns în lumea bună a bucătarilor de talie mondială. Îi place să experimenteze și să se bucure de alimente, de savoarea, gustul și culoarea lor. A scris multe materiale de bucătărie și nu numai – cărțile de ficțiune se integrează perfect în portofoliul său.

cei mai buni bucatari

La final, aș vrea să îți împărtășesc un secret: am aflat și cine este cel mai bogat dintre ei, cine este al doilea cel mai bogat, și așa mai departe; iată mai jos topul celor mai bogați bucătari din lume:

  1. Rachel Ray
  2. Wolfgang Puck
  3. Gordon Ramsey
  4. Nobuyuki Matsuhisa
  5. Alain Ducasse

Nu intru mai mult în detalii, dar aș vrea să precizez totuși că averea lor este generată în principal prin deținerea de restaurante, scrierea de cărți despre mâncare și gătit (și evident vânzarea lor), precum și realizarea emisiunilor TV. Dacă vrei să știi mai multe sau vrei să le furi secretul, îi găsești pe toți în agenda telefonică de la google.

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.