Ce vor angajatorii de la candidaţii juniori? Studii sau cunoaşterea a două limbi străine?

0

Vara este perioada absolvirii pentru mulţi studenţi şi momentul oportun pentru juniori să găsească un job entry-level sau un program de internship plătit.

Între 15 iun şi 13 aug 2017 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventiunde candidaţii fără experienţă sau cu o experienţă de până la 3 ani, pot găsi 600 de job-uri în domenii precum: Financiar-bancar, IT&C, Construcţii, Logistică, Auto, Consultanţă, Tehnic, Farmaceutice, Inginerie, Servicii BPO.

Ce criterii de selecţie au angajatorii pentru candidaţii juniori în 2017?

Specializarea studiilor şi cunoaşterea a două limbi străine sunt printre cele mai căutate criterii în procesul de recrutarea al candidaţilor juniori, înregistrând procente de 11,89%, respectiv 9,98% în preferinţele angajatorilor. Cunoaşterea limbilor străine este o aptitudine pe care tinerii ar trebui să o cunoască, fiind mai greu de dezvoltat printr-un curs de scurtă durata.

În plus, 79% din companii vor creşte sau vor menţine constante bugetele de training, ceea ce arată că angajatorii investesc în dezvoltarea abilităţilor juniorilor şi specializarea acestora la locul de muncă.

Activităţile extracurriculare şi implicarea în ONG studenţeşti sunt următoarele în ordinea importanţei, deoarece formează competenţe utile pe piaţă forţei de muncă, arată o atitudine proactivă şi o dorinţa de învăţare continuă.

imagine_statistica_articol

Ce programe de internship oferă companiile vara această?

Conform Raportului Hipo referitor la Piaţă forţei de muncă, jumătate dintre angajatori îşi doresc să găsească în CV-urile tinerilor, programe de internship, trainee, stagii de practică, joburi temporare sau proiecte în domenii conexe.

Astfel, în 2017, participarea la astfel de programe este foarte importantă pentru orice tânăr care îşi doreşte să dea startul unei cariere.

Iată câteva dintre ofertele angajatorilor la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi:

  • British American Tobacco România – caută absolvenţi cu studii în inginerie;
  • Grup Renault România – caută studenţi şi masteranzi pentru un internship pe diverse specializări precum marketing, finanţe,mecanică şi alte 20 de domenii;
  • KPMG caută masteranzi sau absolvenţi în domeniul Economic, IT, Tehnic sau Juridic pentru mai multe programe de internship;
  • ZENTIVA caută studenţi/masteranzi în ultimul an de facultate şi absolvenţi pentru programul Zentiva University Program pentru departamentele de producţie, mentenanţă, product technology, siguranţă mediului, aprovizionare şi multe altele;
  • Decathlon România caută 100 de juniori pentru Centrul de Logistică;
  • LKW Walter caută studenţi în an terminal sau proaspăt absolvenţi cu studii în afaceri internaţionale, management, marketing, comerţ exterior sau logistică;
  • HeidelbergCement România caută masteranzi sau proaspăt absolvenţi în domeniul Inginerie Mecanică, Inginerie Chimică şi Inginerie Geologică;
  • Hilti România caută masteranzi cu studii în inginerie (Civilă, Mecanică) sau economice;
  • Deloitte România caută studenţi şi masteranzi sau studenţi în an terminal cu studii în Contabilitate, Finanţe, Administratea Afacerilor pentru mai multe programe de internship în Audit şi Taxe.

Până pe 13 august 2017 oportunităţile de carieră oferite în cadrul proiectului vor fi actualizate constant pe site-ul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.

 

About Author

Aliona Tcaci

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.