Ce trebuie să știi înainte de un interviu

0

Scopul unui interviu nu este doar să-ţi evalueze aptitudinile, ci merge mână în mână cu o analiză a personalităţii tale. Aşadar, înainte să te duci la unul, este recomandat să te pregăteşti corespunzător. Dacă vei fi propus spre jobul pentru care optezi sau nu, ţine de impresia pe care o faci în timpul acestuia.

Mai departe, o să detaliez câteva puncte forte pe care trebuie să le ai în vedere când mergi la un interviu pentru un job.

1. Trebuie să fii documentat în legătură cu compania la care doreşti să te angajezi. Dacă eşti chemat la interviu, şi întrebat ce ştii despre companie, iar tu răspunzi doar că „este o companie multinaţională”, înseamnă că nici măcar nu ai avut interesul să faci o simplă căutare pe Google pentru a afla mai multe detalii.

2. Trebuie să adresezi întrebări. Interviul nu trebuie să decurgă astfel: angajatorul pune întrebări, candidatul răspunde şi tot aşa. Dacă un candidat pune întrebări, înseamnă că se gândeşte la un angajament pe termen lung şi e interesat cum vor evolua lucrurile în vederea dezvoltării unei cariere la compania respectivă.

3. Trebuie să ajungi la timp, dar nu cu mult mai devreme de ora stabilită. Cam 10-15 minute mai devreme e perfect. Dacă ajungi cu mult mai devreme, mă faci pe mine, ca intervievator, să mă simt prost pentru că te fac să mă aştepţi, să fiu nevoit să încep interviul mai repede şi astfel să îmi dau programul peste cap.

4. Să te îmbraci adecvat postului pentru care eşti intervievat. Dacă eşti chemat la un interviu pentru un job ca finisor în construcţii, de exemplu, nu este deloc cazul să te prezinţi la interviu îmbrăcat în costum.

5. Să ai prezenţă de spirit pentru orice situaţie neprevăzută ce ar putea apărea în cadrul interviului. La orice întrebare care ţi se adresează, să răspunzi. Chiar dacă nu este răspunsul cel mai corect, dar trebuie să aibă un răspuns. Asta dovedeşte că poți găsi o soluţie în orice situaţie sau că măcar vei încerca să găsești una.

Cel mai important este să fii încrezător, să încerci să te comporţi cât mai natural, să nu exagerezi sau să minţi pentru că persoana din faţa ta, cea care te evaluează, este o persoană pregătită să scoată din tine lucrurile pe care încerci să le ţi ascunse.

Sfaturi oferite de:
Irimia Adrian
Consultant resurse umane
Gi Group Staffing Company

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.