Ce conteaza în angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

0

Din ce în ce mai multe companii integrează tineri în echipele lor, pe care îi formează şi îi ajută să crească din punct de vedere profesional. Una dintre principalele nemulţumiri ale angajatorilor este legată de lipsa de pregătire a candidaţilor care aplică pentru poziţiile deschise fără să ţină cont de măsura în care şi-au însuşit abilităţile şi competenţele necesare pentru companie.

Studiile sau programele de internship și trainee?

În procesul de recrutare şi selecţie a candidaţilor juniori există anumite criterii pe care angajatorii le respectă şi după care îşi aleg viitorii membri ai echipelor lor. Deşi o treime dintre tineri sunt de părere că studiile de la facultatea sau masterul urmat ocupă unul dintre cele mai importante locuri în topul preferinţelor angajatorilor, cei din urmă sunt de altă părere.

Peste 32% dintre angajatori își doresc la interviu candidați care au în CV programe de internship, trainee și stagii de practică sau alte activități extracurriculare, în detrimentul specializării studiilor. De ce? Pentru că astfel de programe demonstrează nivelul de implicare al juniorilor şi asigură angajatorii de existenţa unor abilităţi practice, nu doar teoretice.

Din Ghidul de Angajare pentru Tineri realizat de Hipo.ro poţi afla cum să transformi programul de internship într-un job full-time, care sunt salariile oferite juniorilor, cum să evoluezi rapid în carieră şi multe alte informaţii utile dacă eşti în căutarea unui job. Poți descărca gratuit documentul în format .pdf de aici.

Peste 70 de programe de recrutare pentru juniori

Vara este un moment potrivit să investeşti în cariera ta. Pentru că CV-ul tău să fie complet şi să conţină lucrurile pe care angajatorii din domeniul tău de interes le caută, participarea la un program de internship, trainee sau stagiu de practică este cel mai bun start. Cele peste 70 de programe de recrutare pentru juniori din cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi au fost actualizate recent, iar noile companii participante au deschis poziţii disponibile începând cu luna iulie. Printre acestea se numără:

 • GlaxoSmithKline (GSK) – GSK Internship Program
 • CIEL Romania – Supererou în programare
 • eMAG – Commercial Traineeship
 • GroupM – Online (Digital) Media Interns
 • L’Oreal Romania – Marketing Internship
 • PwC – Tax Internship Programme
 • Ubisoft – Video Game Tester

Domeniile de activitate sunt diverse, la fel şi departamentele în care companiile au deschis aceste programe. Astfel, în funcţie de cunoştinţele acumulate pe perioada anilor de studiu şi de direcţia în care vrei să te îndrepţi în carieră, îţi poţi alege ceea ce ţi se potriveşte.

600 de joburi la nivel național pentru absolvenții promoțiilor anterioare

Companiile caută nu doar studenţi şi masteranzi, ci şi tineri care au acumulat deja între 0 şi 3 ani experienţă şi care îşi doresc să facă următorul pas în carieră. Joburile disponibile sunt în domenii precum Inginerie, Auto, Servicii&BPO, IT&C Software, Financiar-Bancar, FMCG, Consultanţă, Farmaceutic, Turism, Publicitate&Media şi multe altele. Lista completă a oportunităților de carieră o poți găsi aici.

Pentru că evenimentul este unul virtual şi se desfăşoară pe o platformă 3D, joburile oferite sunt la nivel naţional şi acoperă un număr mare de oraşe. Printre cel mai bine reprezentate în funcţie de numărul de oportunităţi de carieră, se numără:

 • București – 370 joburi
 • Timișoara – 117 joburi
 • Sibiu – 60 joburi
 • Iași – 42 joburi
 • Cluj-Napoca – 27 joburi
 • Brașov – 23 joburi

În 2016, aproape jumătate dintre companii plănuiesc să recruteze studenţi, absolvenţi sau candidaţi cu 0-3 ani experienţă, în creştere faţă de anul trecut. Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi reuneşte cele mai multe oportunităţi de angajare pentru juniori, pe care le poţi accesa cu un singur click până pe 14 august.

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.