Aduc banii fericirea?

0

Banii aduc fericirea?… DA!
De fapt, întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi este următoarea: „Pot banii să aducă fericirea?” … și abia acum răspunsul DA!” este în perfectă armonie și cu întrebarea, și cu realitatea.

Tot secretul este să adaugi cuvântul pot în întrebare și atunci o întreagă paletă de posibilități ți se va deschide la picioare și vei înțelege că tu poți să faci orice îți dorești pentru a-ți găsi fericirea, iar ei, banii, te vor ajuta să ajungi unde vrei. Sau să obții ceea ce vrei. Sau să impresionezi pe cine vrei.

Este foarte important să înțelegem că banii deschid calea către fericire, dar nu sunt ei înșiși fericirea noastră.

De fapt, fericirea ne-o desenăm singuri și ne ajutăm de bani pentru a o aduce în viața noastră. Să îți dau câteva exemple:

Octavian își dorește foarte mult să vadă statuia lui Iisus de la Rio de Janeiro. Biletul de avion, hotelul, toată excursia costă 7000 de lei. Dacă i-aș da lui Octavian acum 7000 de lei ar fi bucuros, dar dacă i-aș da biletul de avion (cumpărat cu cei 7000 de lei), atunci ar fi foarte fericit!

Cornelia își dorește foarte mult o nouă casă pentru copiii ei; casă care costă mulți bani (33000 EUR). Dacă ar pune toți acești bani pe masă în fața copiilor, probabil ei nu ar înțelege mare lucru. Însă dacă le-ar spune că au o casă nouă cu grădină, fericirea celor doi copii va atinge cote maxime!

Mihai este foarte îndrăgostit de Elena și tot ceea ce o face pe ea fericită, îl face și pe el fericit. Dacă Mihai folosește 1000 de lei pentru a-i cumpăra iubitei lui un bilet la concertul formației ei preferate, acea mie de lei o va face pe Elena fericită. Prin asociere, și Mihai este fericit. În acest caz, banii au adus fericirea pentru amândoi.

În lumea în care trăim astăzi, banii sunt utili și necesari, la fel cum este aerul. Ambele sunt resurse

Cele trei povești de mai sus arată că banii sunt foarte puternici, și pot să facă aproape orice. E bine să îi avem în preajmă – dar, atenție: banii trebuie să fie servitorii tăi, nu stăpânii tăi! La un moment dat, am avut ocazia să discut cu o doamnă străbunică, și pentru ea fericirea înseamnă lucrurile simple ale vieții: sănătate, familie, copii, nepoți, strănepoți. Mi-a zis că dacă banii te ajută să obții acestea, atunci putem să spunem că banii pot să aducă fericirea. Este foarte important să înțelegem că banii deschid calea către fericire, dar nu sunt ei înșiși fericirea noastră.

În lumea în care trăim astăzi, banii sunt utili și necesari, la fel cum este aerul. Ambele sunt resurse; dar diferența dintre ele este aceea că atunci când ne naștem, noi știm deja cum să respirăm – și nu e necesar să învățam acest lucru. Imaginează-ți cum ar fi să te învețe cineva să respiri… În schimb, marea majoritate nu știm cum să ne purtăm cu banii și cum să-i administrăm – și e foarte important să învățam să facem asta; de la familie, prieteni, cunoștințe, din cărți sau reviste de specialitate.

Eu zic să învățam de la oameni care au dovedit deja că au știut să-i administreze și mai ales, să îi stăpânească. Pentru că banii trebuiesc stăpâniți; altfel… ne vor stăpâni ei pe noi. Și mai mult, banilor le place să fie conduși, le place să muncească, le place să construiască. Și cel mai important, le place să facă asta împreună – de unde vine și vorba „banul la ban trage”.

Închei cu un citat menit să îți amintească ordinea firească a lucrurilor: ”Banul este un servitor bun, dar un stăpân rău” – Alexandre Dumas. Totul depinde de tine, tu alegi ce rol îi dai banului să joace în viața ta!

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.