7 trucuri care te vor ajuta să te împrietenești cu banii

0

Nouă, bărbaţilor, ne plac trucurile de orice fel, ne simţim atraşi de ele ca prin magie. Este în natura noastră să fim aşa! Fie că este vorba despre un porumbel care apare dintr-o pălărie, o masă care pluteşte în aer, sau propria noastră mână care se măreşte (trucul asta ştiu să îl fac şi eu), tot timpul suntem maxim de receptivi atunci când avem ocazia să învăţăm un număr nou… de magie.

Aşadar, o să discutăm despre 7 trucuri care ne vor ajuta să ne împrietenim cu banii:

     1. Respectă banii şi ei te vor respecta la rândul lor

Banii sunt pretenţioşi, vor să fie trataţi cu importanța care li se cuvine. Cea mai simplă metodă prin care putem face asta este ca data viitoare când vedem o monedă pe jos, să o ridicăm şi să o băgăm în buzunar şi să ne bucurăm sincer de ea. Astfel, banii vor înţelege că ştim să le apreciem valoarea, şi nu numărul; şi că aşa cum ne purtăm cu o singură monedă, ne vom purta şi cu încă un milion de surioare de-ale ei.

      2. Fii cu ochii pe banii tăi tot timpul

Ţine evidenţa strictă a veniturilor şi a cheltuielilor, raportate la o lună şi la un an. Tratează-te pe tine însăţi ca pe o companie comercială, care la final de lună trebuie să fie pe plus (venituri > cheltuieli) ca să supravieţuiască. Pentru asta, poţi să alegi dintr-o gamă variată de instrumente gratuite, sau poţi chiar să îl construieşti pe al tău – aşa cum am făcut eu.

      3. Caută continuu să creşti veniturile

Fă o listă cu lucrurile pe care ştii să le faci foarte bine, caută oameni care au nevoie de abilităţile tale, ajută-i şi ocaziile să îţi rotunjeşti veniturile vor apărea ca prin magie!

      4. Caută mereu să reduci cheltuielile

Pe baza informaţiilor despre categoriile de cheltuieli din rapoartele menţionate la punctul 2, vezi care sunt cele mai mari cheltuieli şi vezi cum le poţi reduce. Dacă de exemplu, ai 1400 de lei pe lună cheltuieli cu masa în oraş (restaurant, fast-food, livrare la domiciliu, etc) – poate ar fi o idee bună să încerci să cumperi alimente de la supermarket şi să începi să găteşti chiar tu! Poate fi distractiv, crede-mă! Dacă ai nevoie de un strop de inspiraţie, vezi articolul.

      5. Economiseşte constant

Învaţă-te să pui deoparte o fracţiune (mai mică sau mai mare) din ceea ce câştigi în fiecare lună. Alege o sumă care este suficient de mică încât să nu îţi dea peste cap stilul de viaţă, dar în acelaşi timp suficient de mare pentru a face o diferenţă. În literatura de specialitate (da, există aşa ceva!) se vorbeşte despre un procent de 10% din câştiguri. Banilor le place să stea împreună, să crească împreună, să muncească împreună, să se înmulţească împreună. Cel mai mare avantaj al economisirii este puterea pe care o dobândeşti odată cu economiile tale. Gândeşte-te la economii ca la un bulgăre mare de zăpadă pe care îl rostogoleşti în ce direcţie vrei tu, când vrei tu. Şi bulgărele acesta creşte în fiecare lună! Şi cel mai important argument în favoarea economisirii este acela că economisind, te plăteşti pe tine primul!

      6. Planifică cheltuielile

Plăteşte facturile, abonamentele, şi toate cheltuielile lunare în ultima zi a perioadei de plată. În felul acesta ţii banii la tine o perioadă cât mai mare – şi le transmiţi încă o dată mesajul că îi vrei să fie lângă tine, să stea cu tine, să se simtă bine cu tine! Trebuie, totuşi, să fii atent să nu depăşeşti termenul de plată, altfel vei plăti penalităţi şi vei cădea din lac în puţ!

      7. Educă-te în fiecare zi

Banilor le plac oamenii inteligenţi; plus că îţi vor veni idei mai multe pentru următoarele trucuri, vei “vedea” mai multe oportunităţi. Nivelul de bunăstare al fiecărui om este direct proporţional cu nivelul de inteligenţă şi cunoştinţe al acestuia.

Aceste trucuri le-am descoperit în călătoria mea proprie către optimizarea finanţelor personale. Le aplic zilnic şi în fiecare zi ele mă aduc tot mai aproape de ţelul meu –  independenţa financiară! Adică situaţia aceea când veniturile mele pasive sunt mai mari decât cheltuielile!

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

"I believe in progress, not in perfection: Plan > Do > Check > Adjust."

No Comments

  1. Pingback: ALTFEL | AUR€L RU$U

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.