Untul de cocos și îngrijirea pielii

0

Cu toţii ştim că pielea este un organ important, pe lângă protecţia întregului organism asigură şi funcţia de eliminare a toxinelor, motiv pentru care o piele nesănătoasă înseamnă un organism cu prea multe toxine.
Ştim de asemenea că pielea trebuie îngrijită din ambele sensuri, interior şi exterior.
Cauza internă principală a pielii bolnave, îmbătrânite şi cu probleme este un corp(sânge) acid. Un corp acid e rezultatul alimentaţiei preponderent acide şi anume:

 • zahărul, cel mai puternic provocator de acid din organism. Zahărul din ciocolată este cel care determină acneea şi nu cacaua.
 • produse de provenienţă animală în special lactoza din lapte.
 • produse de panificaţie, făina albă rafinată fiind atât de dăunătoare pentru întreg organismul încât e cauza îmbolnăvirii aproape a fiecărui organ, inclusiv a creierului
 • produse supraprocesate cu multe chimicale care suprasolicită ficatul, rinichii (toate conţin zahăr, conservanţi, întăritor de araoma-MGS, grăsimi hidrogenate trans, etc)(salamuri, şuncă, biscuiţi, prăjituri, cipsuri, produse de panificaţie)
 • băuturi carbogazoase care au un PH în jur de 3 (PH-ul unui om mort) la fel ca şi sucurile de fructe cumpărate care sunt fierte la temperaturi prea mari, şi conţin zahăr, arome, conservanţi, şi mai nimic nutritiv.
 • Produsele DIET care în loc de zahăr conţin aspartam sau alţi îndulcitori artificiali mult mai periculoşi pentru organism chiar decât zahărul!
 • Produsele LOW FAT care în loc de grăsimea lor naturală conţin mai mult zahăr decât celelalte, pentru a le da gust! Zahărul e mai dăunător decât grăsimea! Chiar şi pentru siluetă!

Privind lucrurile din exterior, compoziţia produselor clasice de îngrijire nu stau deloc mai bine! Ingredientul principal din creme, şampoane, loţiuni de corp este PETROLUL!
Şi aici vine o regulă : NU PUNE PE PIELE CEEA CE NU POŢI PUNE ÎN GURĂ! 60% din tot ce pui pe piele ajunge în sânge! Pielea este un organ care absoarbe, respiră și comunica cu interiorul!
Şi atunci ce folosim? Simplu! Ceea ce mâncăm!(cu condiţia să nu mâncăm salam şi margarină)
Produsul meu principal de îngrijire a pielii este untul de cocos.
Pe lângă proprietăţile lui fantastice antibacteriane, antivirale, antioxidante, cu un conținut scăzut de calorii, ideal pentru reglarea colesterolului este foarte bun şi pentru prevenirea ridurilor, hidratant şi hrănitor excelent pentru piele.
Iată câteva din întrebuinţări, m-am limitat la cele legate de piele (altfel lista ar fi fost mult mai lungă):

 1. Demachiant: Îl folosesc simplu ca şi demachiant, ideal pentru rimelul rezistent la apă.
 2. Masca de noapte în combinaţie cu alte uleiuri hrănitoare ca şi uleiul de avocado şi sâmburi de struguri şi câţiva picuri din relaxantul ulei esenţial de lavandă.
 3. Cremă de zi în combinaţie cu uleiuri esenţiale cum e cel de portocale, preferatul meu, sau cu lavandă şi tea tree în caz de acnee sau piele cu probleme.
 4. Loţiune de corp aplicată după duș pe pielea udă. Sau îmbunătăţită cu unt de cacao şi ulei esenţial de portocală (combinaţie ideală şi ca toping pentru desert!)
 5. Masca de păr, care o ţin peste noapte şi uneori mai adaug ulei esenţial de cedru, eficient pentru mătreaţă, sau ulei esenţial de mentă revigorantă şi tonică.
 6. Balsam de buze, mereu la îndemână, deşi un corp bine hidratat se cunoaşte şi după buze!
 7. Cremă de mâini.
 8. Cremă antirid în combinaţie cu uleiul de avocado care stimulează producţia de colagen şi e cel mai puternic hidratant pentru piele, iar cocosul fiind gras e exact ceea ce e necesar pentru riduri.
 9. Masca de faţă. Îl adaug de asemenea şi în măştile de faţă împreună cu mierea care catifelează şi argila care e detoxifiantă.
 10. Gel de duș. Dacă adaug untul de cocos în gelul de duș (unul organic şi natural precum săpunul lichid de castilia) împreună cu zaţul de cafea care e un peeling extraordinar, nu mai e necesar să folosesc loțiune de corp după pentru că pielea rămâne catifelată.
 11. Pasta de dinţi făcută acasă conţine unt de cocos şi bicarbonat de sodiu sau sare de Himalaya.
 12. Crema pentru exeme. Se aplică pe zona afectată, oţet de mere, după ce se usucă se aplică untul de cocos. Se poate adăuga ulei esenţial de tea tree pentru eficiență maximă, acesta fiind cel mai puternic antibacterian.

O regulă simplă pentru reţete este această: la 30 ml ulei de cocos se pot adauga 10 picuri ulei esenţial. Uleiurile esenţiale sunt puternice şi nu trebuie să exagerăm cu ele. Pot fi toxice în cantităţi mari.

Text: Teodora Czentye
Sursă foto: dollarphotoclub

About Author

Altfel.

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.