Un ten sănătos şi ferm pentru bărbaţi!

0

Încă de când începe, în adolescenţă, lupta cu acneea, până în momentul în care apare primul rid, pare că nu există o cale de mijloc în ceea ce privește tenul perfect. Dar înainte să te apuci să-ţi blestemi genele, întreabă-te dacă rutina ta de îngrijire a pielii sau stilul de viaţă sunt în limitele normale, necesare. Şi aici nu mă refer la statul în faţa oglinzii cu orele sau la furatul loțiunilor şi cremelor scumpe de la iubita ta. Nu e nevoie de un peeling în cinci paşi sau seruri scumpe. Ba din contră, dacă ajungi să foloseşti prea multe produse de acest gen poţi să îţi iriţi pielea. Secretul stă în spălarea regulată a feței cât şi hidratarea acesteia în fiecare zi. Iar dacă ţi cont de sfaturile noastre, nu o să ajungi să cheltui o avere pe produse care nu îţi sunt necesare şi nici nu o să ajungi să petreci cu orele în baie, în schimb, tenul tău va arăta fresh, îngrijit şi sănătos.

Curăţarea tenului

Majoritatea bărbaţilor preferă săpunul clasic în defavoarea celui lichid. Nu e nici o problemă atâta timp cât ai tenul normal sau uleios. Săpunul clasic usucă tenul mai mult decât săpunurile lichide. Dacă îţi simţi faţa uscată sau te mănâncă după spălare, încearcă să-ţi schimbi săpunul clasic cu unul lichid, sau dacă nu vrei nicicum să renunţi la săpunul clasic, caută unul hidratant cu emolienți ca glicerină. Găseşti multe sortimente care conţin vitamina E, ulei de măsline sau ulei de jojoba.

Dacă ai probleme cu acneea, înseamnă că tenul tău este uleios. În general, dacă nu sunt şi alte probleme în spatele acneei, aceasta apare atunci când excesul de sebum înfundă porii, cauzând astfel inflamaţii.

Sfat: Caută un săpun care să conţină acid salicilic, acid glicolic sau peroxid de benzil. Toţi aceşti agenţi exfolianți înlătură stratul de piele moartă şi permit o curățire mai profundă. De asemenea au şi proprietăţi antibacteriene.

Hidratarea tenului

Unele produse de curăţare a pielii conţin, din plin, substanţe hidratante iar pentru unii bărbaţi sunt de ajuns. Dar cel mai sigur mod de a-ţi păstra un ten hidratat este să aplici după spălare o cremă hidratantă.

  • pentru ten uscat, alege o cremă special hidratantă.
  • pentru un ten normal, foloseşte o loţiune care este mai puţin uleioasă.
  • pentru un ten gras, foloseşte o loţiune tonică sau un gel astringent.

Protecţie solară

Soarele nu iartă pe nimeni, iar în timp, expunerea prelungită la razele puternice, fără o protecţie adecvată, lasă urme pe tenul tău. În zilele toride de vară, indicat ar fi, o cremă de protecţie cu factor 50, dar dacă asta îți face tenul să arate prea gras, măcar o protecţie de 30, pe care să o aplici în fiecare zi, fie că este vară, primăvară sau toamnă.

Un bărbierit corect

Dacă tenul tău suferă după fiecare bărbierit, poate e momentul să introduci în rutină o spumă cu aloe, sau un ulei ante bărbierit (se aplică cu câteva minute înainte şi ajută la hidratarea pielii şi înmoaie firul de păr).

Dar mai important decât orice este aparatul de ras pe care îl foloseşti. De obicei, aparatele electrice nu irită pielea, dar dacă preferi lama, e bine de ştiut că cele mai eficiente sunt cele cu o lamă, maxim două. Renunţă la acele aparate cu un număr infinit de lame care promit cel mai bun bărbierit. Nu cred că mai trebuie să menţionez că bărbieritul se face în direcţia în care creşte părul, nu în răsfir.

E clar că am păşit deja într-o eră în care accentul pe frumusețe este pus cu îndârjire iar micile inperfecțiuni ale tenului nu mai sunt tratate cu indiferenţă. Dacă problemele sunt acute, poate e cazul să iei legătura cu un dermatolog.

sursă foto: photl.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.