Summer make-up: tips & tricks

0

Soarele străluceşte din ce în ce mai puternic, gradele din termometre urcă pe zi ce trece, aşadar, vara îşi intră în drepturi, iar tu, femeie „altfel” trebuie să fii pregătită pentru zilele toride care te aşteaptă. Chiar dacă eşti un as în machiaj, căldura de afară îţi poate da bătăi de cap. Transpiri mai mult, pielea de pe faţă e umedă şi machiajul tinde să o ia razna. Sigur nu îţi doreşti asta, nu-i aşa?

Ei bine, pentru a putea în continuare să-ţi păstrezi un machiaj reuşit în zilele toride de vară am găsit câteva mici trucuri care să te ajute.

Vara, machiajul trebuie să fie cât mai natural, apropiat de culoarea tenului tău. Printre particularităţile unui machiaj de vară se numără folosirea unui fond de ten cu o textură lejeră şi a unui fard în nuanţe calde. Unii specialişti recomandă chiar renunţarea la fondul de ten, deoarece îţi va acoperi porii şi vei arăta nenatural. Totuşi, dacă nu vrei să renunţi la fondul de ten, alege unul uşor, care să lase pielea să respire, şi care să aibă factor de protecţie solară. Poţi opta pentru unul mai fluid, dacă ai tenul uscat sau poţi alege să îţi aplici o pudră matifiantă, dacă ai tenul gras, fără să mai încarci faţa cu un strat de fond de ten. Vara, orice produs care urmează să îţi acopere faţa, trebuie să conţină factor de protecţie. Obligatoriu! Înaintea aplicării oricărui produs, tenul trebuie să fie curat şi hidratat, pentru că vara faţa este cea mai expusă la razele nemiloase ale soarelui.

Defineşte-ţi ochii cu un fard proaspăt, în nuanţe calde. Renunţă la fardurile de ochi mate, lipsite de viaţă, e timpul să le faci uitate până dă frigul din nou! Aplică fardul pe pleoapa superioară, iar în interiorul ochiului poţi contura cu un eyeliner alb, care să dea senzaţia de o mai mare deschidere a ochiului. Culorile sidefate îţi vor pune şi mai bine bronzul în evidenţă, te vor face să pari mult mai trează şi mai radioasă. Paleta cromatică poate varia de la nuanţe de auriu, somon, roziu, până la verde sau albastru marin. Încearcă mascara waterproof! Nu este agreată de foarte multe persoane pentru că se demachiază destul de greu şi uneori dă senzaţia unor gene uşor încărcate, dar este mult mai recomandată pentru zilele caniculare, mai ales dacă ţi-ai propus şi o vizită la piscină. Aplică un singur strat de mascara!

Obrajii pot fi uşor coloraţi cu un blush rozaliu sau piersiciu şi neapărat iluminaţi cu un fard sidefat, în nuanţe aurii. Blush-ul cremă este de preferat deoarece este mai rezistent. Iluminarea pomeţilor îţi va scoate în evidenţă bronzul!

Buzele pot fi repede afectate de soare, iar pentru a evita scorojirea acestora aplicaţi şi pe acestea fond de ten în momentul machierii. Buzele trebuie colorate cât mai neutru, dacă ai tenul bronzat. Le poţi adaugă însă şi puţină culoare, cum ar fi un gloss mai pigmentat în nuanţe de roz sau portocaliu. Seara, după demachiere, hidratează-ţi buzele cu un balsam.

Un ultim sfat pentru sezonul de vară ar fi apa termală. Foloseşte apă termală pentru a te răcori! Aplică produsul ori de câte ori simţi nevoia. Te va răcori instant şi îţi va hidrata tenul.

Întâmpină vara pregătită şi străluceşte în razele soarelui indiferent de situaţie!

Text: Marius Lupu
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.