Spring make-up trends

0

Primăvara şi-a intrat în drepturi şi odată cu ea au fost lansate şi trend-urile pentru sezonul primăvară-vară în machiaj, care trebuie respectate dacă vă doriţi să fiţi mereu în pas cu moda.

Pentru această primăvară, culorile vedetă, în ceea ce priveşte machiajul, sunt nuanţele pastelate de bej, roz, crem, piersică şi maro, foarte apreciat fiind machiajul monocromatic- adică utilizarea unei singure nuanţe, atât pe pleoape, cât şi pe buze sau pomeţi.  Discreţia şi naturaleţea sunt cuvintele cheie pentru acest sezon, de aceea recomandarea specialiştilor este un machiaj nude, curat, luminos, nu un aspect încărcat şi foarte colorat.

În ceea ce priveşte tenul, trebuie să ştii că recomandate sunt produsele care conţin protecţie solară, pentru că temperaturile încep încet, încet să crească, iar faţa este cea mai expusă la razele solare. De aceea, optează pentru un fond de ten fluid, cu o acoperire medie, pentru a nu încărca pielea, dar care să aibă factor de protecţie. Cât despre machiajul sprâncenelor, la modă continuă să fie sprâncenele stufoase şi groase, dar cu aspect îngrijit. Recomandat ar fi să apelezi la un specialist, pentru a avea o formă corectă şi simetrică, dar dacă totuşi alegi să te pensezi acasă, atunci smulge doar excesul din partea de jos, fără a intra în forma naturală a sprâncenelor.

Genele sunt un alt punct cheie în ceea ce priveşte machiajul în această primăvară. Uită de gene extrem de lungi, dese şi negre, încărcate cu 2-3 straturi de mascara. Optează pentru un look cât mai natural, alegând mascara incoloră sau cel mult neagră, pe care să o aplici într-un singur strat. Din păcate, şi surprinzător pentru toată lumea, în acest sezon buzele roşii au pierdut din popularitate, mai ales în completarea unui make-up de zi. Pentru look-ul de peste zi, alege un luciu transparent, sau cel mult o nuanţă pastelată de ruj, care să corespundă nuanţei de blush sau celei de fard. Important este ca acesta să fie cu sclipici, cu particule luminoase şi să aibă o nuanţă delicată şi o textură plăcută.

Dacă tot am vorbit despre machiajul de zi, să vedem ce recomandă specialiştii în ceea ce priveşte machiajul de seară. Stilul aniilor ’60 sau „cat eyes look” continuă să ocupe un loc fruntaş în preferinţele acestui sezon. Dacă doreşti să străluceşti şi să emani eleganță şi rafinament, conturează-ţi ochii cu ajutorul unui eyeliner lichid sau gel negru, care îţi va scoate în evidenţă privirea.

Scopul principal al machiajului este acela de a înfrumuseţa, de a te face să te simţi bine în pielea ta. Evită excesele în machiaj şi cu siguranţă vei face o impresie plăcută. Şi nu uita, frumuseţea vine din interior!

Text: Marius Lupu
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.