Smoky Eyes – Machiajul eleganţei

0

Smoky Eyes Make-up, un stil de machiaj celebru atât printre femeile de rând, dar mai ales printre vedetele de la Hollywood, îndrăgit şi des practicat de make-up artişti, fiind un machiaj care nu se demodează cu trecerea anilor, adaptându-se la orice trend din lumea modei.

Celebrul Smoky Eyes a intrat în istoria machiajului cu foarte mult timp în urmă, odată cu descoperirea şi utilizarea khol-ului în machiajul ochilor. În trecut, femeile îşi acopereau întreaga pleoapă mobilă cu acest produs, estompându-l uşor cu degetul şi astfel obţineau un look dramatic şi extravagant. În prezent, look-ul de smoky eyes a depăşit cu mult utilizarea khol-ului, fiind mult mai complex, atât în tehnică, cât şi în cromatică.

Smoky Eyes oferă un look boem, extravagant, un look oriental, total opus naturaleţii occidentale în make-up. Este opulent, dramatic, agresiv, dar în acelaşi timp elegant, rafinat şi misterios, în funcţie de natura evenimentului la care este purtat. Acest stil de machiaj este indicat să fie purtat seara, deoarece realizarea lui se face în culori puternice, închise, evidențiând ochii. Efectul fumuriu care se obţine din degradeurile de la o nuanţă închisă la una deschisă, conferă profunzime şi luminozitate privirii.

În general, un kit de make-up pentru smoky eyes conţine 3 tonuri ale aceleiaşi culori. Nuanţa cea mai deschisă (cu rol de iluminator) se aplică pe toată suprafaţa pleoapei mobile şi pe arcadă, cea medie, pe mai mult de două treimi, înspre exterior, iar cea mai închisă fie peste aceasta, fie în treimea exterioară spre arcadă, pe direcţie diagonală. Sub genele inferioare se aplică un fard intens, iar mucoasa internă se conturează cu ajutorul unui khol. Pentru un plus de intensitate se poate contura şi mucoasa pleoapei superioare cu khol. Acest stil de machiaj este riscant dacă cea care îl efectuează nu are îndemânare pentru că folosindu-se nuanţe intens pigmentate, acestea pot păta suprafaţa din jurul ochilor. De aceea, de cele mai multe ori se aplică puţină pudră pulbere translucidă pe această zonă, care se înlătură ulterior.

Când vine vorba despre culorile în care se poate realiza un smoky eyes, acestea pot fi diverse: mov, albastru, maro, verde şi bineînţeles negru. În completarea unui smoky intens, buzele pot fi conturate fie în nuanţe nude, pastelate sau în culori stridente, dacă este vorba despre un eveniment extravagant.

Smoky Eyes este poate cel mai purtat stil de machiaj al tuturor timpurilor, fiind foarte des folosit şi de marile case de modă în campaniile de promovare. Dior, Lancome, Armani sunt doar câteva exemple de case care aleg machiajul smoky în campanii. Bineînţeles, vedetele de la Hollywood adoră acest machiaj, mai ales pe covorul roşu. Una dintre cele mai cunoscute vedete internaţionale, care este adepta acestui machiaj, este Kim Kardashian, ea purtându-l atât seara, la evenimente, cât şi ziua, la o ieşire în oraş.

Un smoky completează perfect orice ţinută elegantă, indiferent de amploarea evenimentului.

text: Marius Lupu

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.