Secretul tinereții, descoperit de cercetătorii MIT. Această piele artificială te va face să arăți cu 10 ani mai tânăr!

0

O echipă de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, în frunte cu celebrul om de ştiinţă Robert Langer, au descoperit un tip de piele artificială care va şterge anii de pe faţa oricui- din punct de vedere estetic, bineînţeles. Proprietăţiile materialului folosit oferă elasticitatea şi durabilitatea unui ten tânăr şi sănătos. Se aplică ca un strat de fond de ten şi nimeni nu va observa artificialitatea din spatele tenului fără riduri deoarece este atât de subţire încât este aproape invizibilă. Singura parte negativă: efectul este temporar. A doua piele îşi pierde în cele din urmă elasticitatea şi a doua zi faţa ta va reveni la cea de dinaintea aplicării ei.

Langer şi echipa din spatele noii descoperiri numesc acest nou produs pielea XPL. Aceasta măsoară doar 70 de micrometrii, ceea ce înseamnă jumătate din grosimea unei bancnote. Pentru a face pielea artificială să se întindă suficient încât să acopere ridurile, Langer a gândit procesul de aplicare în doi paşi. Mai întâi se aplică un strat de polisiloxan, un silicon transparent care acoperă şi sigilează pielea apoi se aplică un catalizator care determina polisiloxanul să aranjeze moleculele într-un mod linear iar astfel pielea se întinde.

Într-o serie de experimente menite să testeze proprietăţiile pielii artificiale, cercetătorii au aplicat XPL pe subiecţi umani. Atunci au descoperit că materialul folosit este doar parţial util în păstrarea pielii hidratate dar, în schimb, foarte eficient în ceea ce priveşte acoperirea ridurilor şi pungilor de sub ochi. Folosind o tehnică de fotografiere 3D care dă posibilitatea examinării pielii la suprafaţă, cercetătorii au descoperit că pielea pe care s-a aplicat substanţă a fost de două ori mai netedă decât cea pe care nu s-a aplicat pielea artificială. Aceste schimbări ce dau aparenţa unui ten tânăr şi sănătos au fost aproape imediate producând astfel schimbări măsurabile la doar 4 ore de la aplicarea ei. După ce XPL îşi pierde elasticitatea şi astfel efectul, cel care o foloseşte o poate îndepărta cu uşurinţă de pe faţă fără riscul unor efecte secundare.

Pe lângă potenţialul enorm ce îl reprezintă pentru domeniul cosmeticii, cercetătorii speră că această nouă descoperire să aibă şi o paletă variată de aplicabilitate în cât mai multe domenii medicale.

Este un strat invizibil care poate fi folosit ca o barieră împotriva factorilor nocivi externi, îmbunătăţiri cosmetice/estetice şi eventual, se speră că această piele să funcţioneze şi ca un medicament sub formă de pansament care să trateze zona pe care a fost aplicată. Aceste trei lucruri combinate ar face ca produsul să fie ideal pentru a fi folosit de oameni – a spus Daniel Anderson, unul din profesorii MIT care a participat la dezvoltarea produsului.

sursă: digitaltrends.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.