Secrete bine păzite cu Ovidiu Perța

0

Dacă la finalul vieții ar fi să te uiți la ce vei lăsa în urmă ca și cum te-ai uita la un tablou, cum ar arăta el? Ce culori ți-ai îngădui să folosești, ce forme geometrice ar fi predominante sau ce imagine abstractă ar reprezenta el? Indiferent de forma lui finală, întrebarea este dacă va impresiona pe cineva suficient încât să-și oprească pașii, sufletul și gândurile asupra lui.

Ovidiu Perța este artistul care a început de la vârsta de 7 ani să se joace cu creioanele colorate pe chipurile vedetelor din reviste și care a urmat un drum natural spre lumea make-up artiștilor. De-a lungul anilor de muncă, experiența fiecărui machiaj l-a șlefuit, devenind mai bun de la o zi la alta. Bunul simț, liniștea și zâmbetul sunt elementele care se țin scai de el și chiar și când oboseala orelor continue de muncă îl răpun, optimismul lui nu se clintește câtuși de puțin.

Lista calităților artistului și omului din spatele pensulelor este alcătuită din perseverență, talent, iubire de oameni, curaj, răbdare, pasiune și perfecțiunea fiecărei pete de culoare. Vă invit să vă opriți ochii, sufletul și gândurile asupra unui om pentru care munca de make-up artist nu e doar o muncă, ci un fel de-a fi și să descoperiți o mică parte din tabloul plin de culori și forme deosebite al lui Ovidiu.

Talentul și vocația te diferențiază de ceilalți, îți dau acel ceva, poate cheia spre succes.

Orice machiaj are nevoie de o bază, dar care este baza pe care se clădește o carieră în lumea make-up artiștilor?

Trăinicia unui machiaj ține de o bază corect aleasă și aplicată, iar același principiu este valabil și pentru reușita în acest domeniu. Este nevoie de talent, studiu, seriozitate, multă muncă și nu în ultimul rând, iubire pentru oameni.

Frumusețea acestei meserii se vede cu ochiul liber, dar care sunt imperfecțiunile de care te-ai lovit până acum?

Lipsa weekend-urilor este un subiect care ne doare, la care se mai adaugă și statul în picioare, uneori până la 12 ore pe zi. Ar mai fi obsesia continuă de a cheltui bani pe produse de make-up de care nu ai întotdeauna nevoie.

Cât de important este să ai talent și dacă nu-l ai, se poate exersa?

Consider că poți deveni un bun executant exersând și studiind îndeaprope tehnici, scheme, colorometrie și altele. Totuși, pe lângă toate acestea, talentul și vocația te diferențiază de ceilalți, îți dau acel ceva, poate cheia spre succes.

Ce sfat ți-ai oferi dacă te-ai putea întoarce la tine, cel de la începutul drumului în industria make-up-ului?

Probabil aș fi mai indulgent cu mine, mi-aș da mai mult timp liber. În rest, aș începe la fel cum am făcut-o când aveam 7 ani: retușând cu ajutorul creioanelor colorate fețele artistelor din reviste ca sa fie, în accepțiunea mea, mai apropiate de perfecțiune. 🙂

Care sunt, în viziunea ta, cele mai importante produse de machiaj pe care o femeie trebuie neapărat să le aibă în trusă?

Simplu: o cremă hidratantă cu factor de protecție solară, balsam de buze, mascara și încredere în sine, dar aceasta din urmă transpare!

Fericirea vine la pachet cu…?

Maturitatea.

About Author

Avatar

Sunt o optimistă convinsă și mi se spune că am un entuziasm molipsitor. Am declarat război oricărui colț de mobilă, acolo unde se râde mult sunt mereu prezentă și încerc să împodobesc lumea din jurul meu cu frumos. Îmi place să cunosc suflete noi, să le observ și să-i descopăr pe oamenii care le poartă. Și, poate cel mai important, îmi place să scriu despre toate acestea.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.