Remedii eficiente pentru porii dilatați

0

Aspectul porilor dilatați este o problemă de ordin estetic cu care se confruntă foarte multe persoane dar despre care puţini ştiu că este remediabilă. Tenul cu pori dilatați este uşor de recunoscut deorece este vizibil mai ales atunci când tenul este curăţat şi nu este acoperit de diverse creme (bb creme, fonduri de ten sau pudre). Pielea nu are un aspect uniform, nu este netedă şi prezintă aceste mici neuniformități.

Aspectul de pori dilatați poate să apară timpuriu, încă din adolescenţă. De obicei tipurile de ten grase şi mixte sunt cele predispuse acestor probleme şi necesită o atenţie specială şi îngrijiri suplimentare.

Pe lângă faptul că dau un aspect neplăcut pielii, porii dilatați mai reprezintă şi un mediu propice pentru instalarea şi dezvoltarea unor multitudini de microbi, care pot cauza infecţii, iritaţii, coşuri şi alte neplăceri estetice.

Porii sunt de fapt deschideri excretoare, ale glandelor sebacee care produc la suprafaţa pielii un ulei ce are ca rol protejarea împotriva variaţiilor de temperatură, a bacteriilor cât şi împotriva poluării din mediul înconjurător (praf, noxe etc). Atunci când activitatea glandelor sebacee este anormală, datorită unor dereglări de la nivelul pielii, au o activitate crescută şi produc mai mult sebum decât este nevoie. Pentru eliminarea sebumului în exces este nevoie de pori mai dilatați. Aşa apare aspectul acela neplăcut de pori dilatați.

Pentru a diminua sau înlătura aspectul porilor dilatați există o multitudine de proceduri cosmetice şi dermatologice care garantează acest lucru, dar şi metode mai puţin costisitoare care se pot realiza atât în saloane specializate cât şi acasă.

În acest articol voi detalia procedura de microdermoabraziune şi câteva măşti pe care le puteţi realiza în confortul căminului vostru.

Microdermoabraziunea este o tehnică de înfrumuseţare tot mai populară. Ea constă în îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafaţa epidermei pentru ca pielea să se regenereze mult mai repede, redându-i astfel tenului vostru strălucirea de altădată. De asemenea prin această tehnică se stimulează şi formarea de noi celule.

Această tehnică nu este dureroasă şi asigură rezultate la fel de bune ca un peeling  chimic, dar fără efecte negative. Totodată stimulează circulaţia sanguină, dă şansă pielii de a fi uşor hidratată şi să se regenereze într-un ritm rapid. Dar nu trebuie să se confunde termenul de microdermoabraziune cu dermoabraziunea. Dermoabraziunea este o procedură chirurgicală.

Principalele beneficii ale unui tratament cu microdermoabraziune sunt:

  •  foarte bune rezultate în tratarea acneei.
  •  realizează transformarea „miraculoasă” a tenurilor mature, în tenuri luminoase vizibil întinerite.
  •  realizează o exfoliere delicată şi totuşi fermă îndepărtând stratul de celule moarte şi impurităţile de la suprafața pielii.
  •  îndepărtează punctele negre, curăță şi închide porii dilatați.
  •  această procedură însoţită de masajul facial, elimină ridurile fine, atenuându-le pe cele mai proeminente, realizând împreună un adevărat lifting facial.

Pentru o variantă mai low-cost în diminuarea porilor dilatați, vă recomand o mască miraculoasă preparată din ouă şi suc de portocale. Această mască este una dintre cele mai populare remedii pentru porii dilatați. Amestecă oul cu zeama de la jumătate de portocală, aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze în jur de 20 de minute. Tenul tău va arăta şi se va simţi mai bine încă după prima utilizare.

De asemenea, un alt aliat de nădejde în lupta cu porii dilatați este argila. Argila este un praf care amestecat cu apa face minuni pentru ten. Este foarte accesibilă, se găseşte în mai toate magazinele şi nu este scumpă. Se întinde amestecul pe toată suprafaţa feței şi se lasă să acţioneze în jur de 15 minute. De asemenea argila poate fi folosită şi în amestec cu alte ingrediente pentru un rezultat mai bun.

Mai jos vă prezint nişte ingrediente care pot participa activ în estomparea problemelor tenului.

–           Zeama de lămâie. Este un astringent puternic care poate fi folosită atât în crearea unei măşti cât şi de sine stătătoare pentru masaj facial. Nu mai des de o dată pe săptămână pentru că poate usca tenul.

–           Făina de grâu usucă coşurile şi le îndepărtează. Dacă este folosită în combinaţie cu iaurtul şi se lasă să acţioneze 30 de minute, vei diminua vizibil orice problemă acneică.

–           Mărul este ideal în lupta cu porii dilatați. Se dă pe răzătoare şi se amestecă cu miere sau cu zer. Poţi să adaugi şi făină de porumb sau tărâţe de grâu dacă vrei un efect de scrub. Se aplică şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Text: Simona Popa

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.