O tumultoasă poveste de dragoste: pielea ta şi iarna

0

Sezonul rece a venit… parcă mă şi văd înfofolită într-un pulover gros în faţa focului care mocnește în şemineu. Dacă toate zilele ar fi aşa şi nu ar trebui să ieşim din casă, am trece cu bine peste iarna rece, fără prea mari probleme în ceea ce priveşte pielea noastră. Dar din păcate, trebuie să ieşim să înfruntăm frigul iar pentru asta avem nevoie de nişte arme speciale cu care să ne protejăm pielea..

Cum temperaturile încep să scadă, tenul hidratat şi sănătos de pe timpul verii începe să prindă un aspect uscat şi tern iar pielea devine rigidă, cu senzaţii de mâncărime. Dar nici o problemă, noi avem câţiva aşi în mânecă care te vor ajuta să treci cu bine peste iarna ce deja s-a instalat.

Pe timpul lunilor de vară, umiditatea din aer ajuta la hidratarea pielii iar mineralele nutritive din vitamina D sunt mult mai accesibile datorită soarelui. De asemenea, vara ai tendinţa să bei mai multe lichide, un element important când vine vorba de un ten sănătos.

Chiar dacă ai impresia că pielea şi tenul tău nu sunt afectate de temperaturile scăzute de afară, ar trebui totuşi să încerci aceşti paşi simpli şi la îndemână care te vor ajuta să-ţi rehidratezi pielea şi să-i redai strălucirea din timpul verii.

  • Un umidificator ar face minuni. Chiar şi un vas cu apă pus peste calorifer ar trebui să fie mai bun decât nimic. Umezeala din aer va fi absorbită de părul şi pielea ta, hidratând-o în profunzime.
  • Foloseşte o cremă hidratantă cu o bază de uleiuri sau chiar uleiuri naturale. Cremele cu un grad ridicat de hidratare, sigilează apa în piele şi ajută la hidratarea acesteia chiar dacă nivelul de umiditate este scăzut.
  • Foloseşte cu încredere crema cu protecţie solară. Soarele de iarnă poate fi la fel de periculos ca cel de vară. Aşa că aplică cu încredere pe zonele expuse.
  • Curătă-ţi pielea şi tenul într-un mod corespunzător. Îmbăieri frecvente sau duşurile fierbinţi, prădează corpul tău de uleiurile naturale de pe piele. Evită deodorantele sub formă de stick, săpunurile antibacteriale sau cele parfumate şi produsele de îngrijire a pielii care conţin alcool. În schimb, foloseşte apă călduţă, un săpun cu un miros uşor sau chiar fără miros şi un gel de duș hidratant. Limitează-ţi duşurile la nu mai mult de 10 minute şi foloseşte cremă hidratantă sau uleiuri naturale imediat ce ieşi de la duș … sunt mai bine absorbite dacă pielea este puţin umedă.

Vă dorim o iarnă călduroasă şi sănătoasă!

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.