Machiajul de zi în 11 pași

0

Sfatul profesionistului

 1. Înainte de a aplica fondul de ten, foloseşte o cremă/bază pentru machiaj ca să hidratezi pielea sau să matifiezi anumite zone.
 2. Aplică un fond de ten potrivit tipului tău de piele care corespunde nuanţei tale. Acesta va oferi un aspect uniform, mai luminos.
 3. Alege un anticearcăn cu particule reflectoare de lumină. Dacă ai cearcăne pronunţate, alege un anticearcăn compact şi puţin câte puţin, prin stratificare, neutralizează nuanţa lor. Anticearcănul galben e potrivit pentru cearcăne movulii, apricot (orange + roze), e universal, potrivit atât pentru cele maro-gri cât şi pentru cele albastre. Petele de roşeaţă se corectează cu verde.
 4. În funcţie de anotimp (vara în mod special) şi tipul de piele (mixt şi gras), machiajul trebuie fixat cu pudră. Dacă tenul este uscat, se poate pudra doar partea centrală a feței.
 5. Conturează sprâncenele lejer, ele nu trebuie să fie extrem de definite pentru un machiaj de zi, e suficient să nu se vadă golurile existente şi să aibă o liniaritate frumoasă.
 6. Buzele necesită o atenţie sporită în perioada rece: aplică balsam pentru a evita aspectul de buze crăpate şi uscate apoi foloseşte un creion cremos sau un ruj.
 7. Pentru un machiaj de zi alege culori luminoase, naturale, care să îţi avantajeze culoarea ochilor şi să fie în armonie cu pigmentul pielii, părul dar şi vestimentaţia. Recomand texturile mate sau satinate; sidefatele se folosesc doar dacă ai o piele fără pliuri şi riduri. Pentru că e machiaj de zi, se folosesc preponderent nuanţe deschise spre medii. Dacă ochii sunt voluminoşi se pot folosi şi culori mai închise, dar nu stridente.
 8. În cazul în care aveţi semne de acnee pe faţă sau pigmentație cu tentă roze, evitaţi culorile ce conţin pigment roşu-roze la machiaj.
 9. Linia de tuş oferă expresivitate privirii, uneori este suficient să o trasezi doar pe aceasta. Nu este recomandată la persoanele cu ochii asimetrici. Când pleoapa mobilă este foarte îngustă se trasează o linie extrem de subţire. Codiţa la colţul ochiului se trasează cu privirea în faţă, în oglindă, aproximativ în continuarea liniei genelor de jos.
 10. Dacă nu ai timp de fard foloseşte rimel, un pic de pigment pulbere discret sub arcada sprâncenei în colţul interior şi poţi să treci la pomeţi. Foloseşte Iluminatorul pentru a oferi volum pomeţilor. Când foloseşti blushul zâmbeşte şi aplică-l pe cea mai proeminentă parte a pomeţilor. Atenţie! Verifică cum arată atunci când relaxezi faţa, să nu te apropii prea mult de zona nasului!
 11. Conturarea feței se face cu un produs uscat sau cremos, de obicei un maro rece. Persoanele care au o osatură foarte bine definită nu ar trebui să folosească mult produs pentru conturare şi cu atât mai mult nu e indicat să îl aplice în şanţul zigomatic pentru că oferă un aspect foarte ascuţit şi aspru al pomeţilor.

text: Oxana Bocancea
sursă foto: Cristina Ivașcu

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.