Lady like sau Glamorous diva?

0

Sărbătorile de iarnă reprezintă, fără îndoială, cea mai aglomerată perioadă din an, momentul în care toate doamnele şi domnişoarele intră în panică de timp, fie că nu au găsit cadourile perfecte pentru cei dragi, fie că nu s-au decis asupra ţinutei din seara de Crăciun sau nu au habar ce look vor adopta în seara dintre ani.

Atât alegerea ţinutei, cât şi cea a machiajului trebuie să fie în ton cu tema petrecerii, fie că vorbim despre o cină liniştită în sânul familiei în seara de Crăciun sau despre o petrecere glamorous de Revelion. Un prim sfat în ambele cazuri ar fi ca look-ul perfect să înceapă cu găsirea rochiei perfecte, pentru că în funcţie de aceasta vă puteţi orienta şi asupra make-up-ului, a hairstyling-ului şi a accesoriilor pe care le veţi purta. Ambele evenimente menţionate au o puternică încărcătură emoţională, iar reprezentantele sexului frumos îşi doresc ca acea seară să fie perfectă, până la cel mai mic detaliu.

Pentru seara de Crăciun, specialiştii recomandă adoptarea unei ţinute elegante, delicate, feminine, aşadar şi trăsăturile feței trebuie accentuate în acelaşi stil. Dacă eşti pasionată de un look puternic, care cu siguranţă te va face atracţia serii, atunci cel mai inspirat machiaj este smokey eyes, un machiaj care învăluie ochii într-o aură de mister. Nu este obligatoriu să fie un smokey negru, ci poţi folosi orice culoare consideri că îţi scoate culoarea ochiilor în evidenţă. De exemplu, ochii verzi capătă o nuanţă mai puternică atunci când sunt accentuaţi în nuanţe de mov sau maro, ochii căprui fac echipă bună cu accentele de verde şi negru. La un asemenea machiaj al ochiilor, buzele fie sunt evidenţiate în culori nude, pastelate, fie se optează pentru culoarea roşie, fiind acceptate atât texturile mate, cât şi cele lucioase. Totuşi, un smokey eyes nu avantajează orice femeie, de aceea vă ofer şi o a doua opţiune pentru seara de Crăciun, şi anume stilul aniilor ’60 sau altfel spus, machiajul cat eyes. Este vorba despre acea linie neagră de tuş, subţire sau groasă, care alungeşte ochii, oferind privirii un aer senzual şi elegant. Acest stil de makeup este foarte apreciat în rândul doamnelor trecute de prima tinereţe, care doresc să-şi evidenţieze eleganța şi rafinamentul vârstei. De asemenea, acest stil poate fi combinat cu buze roşii, vişinii sau nude.

Când vine vorba despre seara de Revelion, povestea se schimbă. Nota liniştită şi drăguţă, din seara de Crăciun, este înlocuită de opulenţă, strălucire şi multă culoare pentru seara dintre ani. Ţinutele decente, clasice sunt înlocuite cu rochii lungi, coafurile cuminţi şi lejere, cu cele complicate şi cât mai elegante, iar accesoriile finuţe, cu cele strălucitoare şi colorate. În acest caz, şi machiajul trebuie să fie unul care să transmită pasiune şi încredere, transformând întreaga imagine într-una glamorous. Pentru machiajul feței recomand o conturare foarte dură a pomeților, iar prin conturare mă refer la crearea acelor pomeţi traşi, care să alungească faţa şi să o subţieze. Ochii trebuie să atragă toate privirile, de aceea în machiajul lor aş folosi texturi cremoase, glitter, pigmenţi şi culori puternice, de la albastru intens, la auriu, argintiu, verde-smarald sau chiar roşu. Pentru buze aş opta pentru un degradee de culori, mai deschis în centrul buzelor şi închis pe margini. Iar nota finală este fără îndoială iluminarea zonelor cheie, cum ar fi arcada, zona pomeţilor şi chiar conturul buzelor.

Sezonul sărbătorilor de iarnă este cel mai potrivit prilej să străluceşti ca o divă, aşadar fii creativă şi ai încredere în tine. Sărbători Fericite!

MUA: Marius Lupu
Hair: Keresztes Krisztina
Model: Iasmina Matici
Foto: Dadi Marcus

text: Marius Lupu

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.