Îngrijirea picioarelor

0

V-ați gândit vreodată la ce efort permanent supuneți picioarele?

În afară de faptul că susțin greutatea întregului corp, ele execută și un mare volum de mișcări.
Amatorii de calcule au stabilit că un om activ străbate în medie zilnic aproximativ 7 km; ceea ce înseamnă că în tot timpul vieții, fiecare om ar putea înconjura ecuatorul de vreo șapte ori!

Efortul acesta îndelung la care ne supunem membrele inferioare reclamă îngrijirea lor minuțioasă, nu numai pentru a le face să corespundă unor cerințe estetice, ci mai ales pentru a menține sănătatea lor deplină.

Ai picioarele sensibile?

Ți se umflă în urma unui efort prelungit?

Un tratament simplu, rapid și foarte eficient îl constituie infuzia de izmă, remarcabilă pentru însușirile ei decongestionante. Peste 100 g de izmă turnați 3 litri de apă fiartă. După ce infuzia s-a răcit până la o temperatură suportată, afundați picioarele în acest lichid timp de 15-20 minute, agitându-le din când în când.

Pentru a activa circulația sângelui și totodată pentru a menține suplă pielea picioarelor, obișnuiți-va să le masați după spălare cu un amestec de apă de trandafiri și glicerină.

Și, la final, un mic truc – un tratament local cu efecte generale: când ești obosită și nu dispui de prea mult timp pentru a te odihni, fă o baie de picioare cu flori de tei. Te va relaxa și te va revigora pe deplin.

text: Ioana Fodor
sursă foto: photl.com 

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.