Imats 2015

0

IMATS, adică International Make-up Artist Trade Show, este cea mai mare convenţie de make-up din lume, care reuneşte an de an, cele mai mari nume din industrie. Show-ul oferă atât prezentări interesante a unor lectori specializaţi în diverse tehnici şi stiluri de machiaj şi demonstraţii artistice inedite, cât şi un impresionant târg de produse ale celor mai cunoscute branduri. Întrucât acest show nu este foarte mediatizat la noi în ţară, puţini make-up artişti autohtoni cunosc detalii despre IMATS, şi mai puţini au şansa de a participa la această convenţie. Marius Lupu, a avut ocazia de a participa la două ediţii diferite ale IMATS, una la Londra în 2014 şi una în Los Angeles, la începutul acestui an, şi ne-a oferit câteva detalii despre ceea ce înseamnă IMATS pentru un make-up artist.

IMATS are 6 ediţii în fiecare an, în diferite colţuri ale lumii: Londra, Los Angeles, Sydney, Vancouver, Toronto şi New York. Make-up artişti, din industria filmului şi cea a fashion-ului (inclusiv câştigători ai diferitelor premii, cum ar fi Oscar, BAFTA sau Globurile de aur) susţin masterclass-uri şi demonstraţii deosebite, iar unele brand-uri de produse profesionale de make-up îşi lansează diferite colecții cu ocazia acestui show.

IMATS a luat naştere în urmă cu mai bine de 10 ani, la cererea companiilor cosmetice. Michael Key, editor al revistei Make-up Artist a organizat în 1997, la Los Angeles, primul show dedicat machiajului care avea să ofere posibilitatea tuturor celor invitaţi de a fi martorii unor demonstraţii live de machiaj şi de a învăţa de la cei mai buni din lume. An de an, profesioniştii în machiaj, acceptă invitaţia acestui prestigios show, destăinuie secretele meseriei lor şi oferă demonstraţii de machiaj, de beauty, fashion, body painting, efecte speciale și tehnici de îngrijire.

cea mai mare conventie de make-up

La ediţia din acest an al IMATS, ţara noastră a fost reprezentată de nume mari ale make-up-ului, cum ar fi talentatul Alexandru Abagiu, care este prezent la aproape toate ediţiile IMATS, alături de Marius Lupu şi de Iuliana Sandu, un make-up artist poate mai puţin cunoscut la noi în ţară, dar extrem de apreciat în Republica Moldova şi Rusia. Cei trei au avut parte de 3 zile de masterclass-uri unice, mai ales că invitatul de onoare al acestei ediţii a fost nimeni alta decât Ve Neill, câştigătoare a 3 premii Oscar (nominalizată de 8 ori la oscar), un make-up artist apreciat şi consacrat la nivel mondial. Ve Neill a lucrat pentru producţii mari cinematografice, cum ar fi Piraţii din Caraibe, The Hunger Games, Star Trek sau Austin Powers în Goldmember, fiind câştigătoarea a nenumărate premii de specialitate.

Pe lângă brandurile consacrate de produse cosmetice, precum MAC, INGLOT, MUD, Make-Up For Ever, prezentă la expoziţie a fost şi Anastasia Soare, guru-ul sprâncenelor, apreciată pentru profesionalismul de care dă dovadă şi foarte iubită de publicul american. Printre vedetelor care îi calcă pragul salonului din Beverly Hills se numără vedete celebre precum Catherine Zeta Jones, Julia Roberts sau Scarlette Johanson, iar lista poate continua.

Următoarea ediţie din acest an al IMATS va avea loc în 10-12 aprilie, la New York, iar dacă această locaţie e prea îndepărtată, atunci în 10-12 iulie, Londra invită toţi make-up artiştii dornici de experienţe inedite, să participe la acest show, care cu siguranţă este unic în lume.

Text: Marius Lupu

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.