Home made: avocado

0

Numit şi ‘superfood’ datorită mulţimilor de nutrienţi şi beneficii care le aduce organismului, avocado a devenit un ‘’must eat’’ pentru oricine îşi începe drumul către un stil de viaţă sănătos!

Menţionez doar că un sânge sănătos înseamnă un organism sănătos deci implicit o piele sănătoasă şi frumoasă. Pielea trebuie îngrijită atât din interior cât şi din exterior. Și cel mai important, nu uita că 60% din ce pui pe piele, ajunge în sânge.

Iată cum putem folosi avocado pentru a ne trata pielea din exterior:

Cel mai simplu este să iei o bucăţică de avocado bine copt, care va avea consistența untului, să o zdrobeşti cu o furculiţă şi să o întinzi pe faţa curată masând-o ca pe o cremă. Laşi apoi să acţioneze 15 min după care speli faţa cu apă călduţă. Această mască este pentru orice tip de ten.

Dacă doreşti îmbunătăţiri la această mască, poţi adăuga după preferinţe şi în funcţie de ten, următoarele:

Pentru un ten normal: un sfert de avocado, ½ linguriţă de sare, 3 picături de ulei esenţial de portocală.

Pentru ten uscat: un sfert de avocado, o linguriţă de miere, 3 picături de ulei esenţial de cedru.

Pentru un ten gras: un sfert de avocado, o linguriţă de iaurt simplu, câţiva stropi de suc de lămâie, 3 picături de ulei esenţial de tea tree sau lavandă.

Se poate folosi de asemenea şi uleiul de avocado presat la rece, cumpărat de la farmaciile de specialitate. Este un foarte bun hidratant, el reţine apa, fiind astfel ideal pentru pielea uscată şi iritată.

Printre multe alte beneficii se numără şi: reduce inflamația, eczemele, acneea, are conţinut mare de vitamina A, esenţială pentru divizia celulelor noi, deci împiedică apariţia ridurilor, ajută la reconstruirea colagenului care este responsabil de elasticitatea pielii.

Însă o regulă de bază la produsele naturale: nu contează atât de mult tipul de ten, toate uleiurile naturale sunt bune pentru toate tipurile de ten, pentru că un ten sănătos este aproape de normal. Un ten foarte gras sau foarte uscat este un semn al unui dezechilibrului în organism.

Alte Home made din avocado:

Body scrub :

  • Jumătate de avocado zdrobit plus 3 linguri de zaț de cafea – intensitate abrazivă medie
  • Jumătate de avocado plus 4 linguri de zahăr brun – intensitate abrazivă slabă, ideal pentru o piele sensibilă.

După acest scrub nu mai e necesară folosirea unei loţiuni de corp, pilelea rămânând catifelată şi hidratată!

Text: Teodora Czentye
Sursă foto: dollarphotoclub

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.