Frumusețe injectabilă – proceduri minim invazive

0

Tenul tău este lipsit de elasticitate și fermitate? Au început să îți apară riduri adânci? Ai imperfecțiuni legate de acnee sau cicatrici? Află că toate acestea pot fi corectate prin intervenții estetice nechirurgicale, doar cu ajutorul unui ac.

Care sunt procedurile de înfrumusețare injectabilă și ce presupun ele?

Injecțiile cu grăsime proprie

Procedura presupune recoltarea grăsimii din zonele corpului în care se află în exces și injectarea ei în părțile care se doresc a fi îmbunătățite. Deși are mai multe aplicații, tehnica este folosită mai ales pentru zona feței. Injecțiile cu grăsime tratează ridurile de la nivelul feței, creând un aspect neted și întinerit. Mai mult, pot umple obrajii și buzele pentru un aspect facial echilibrat. Procedura nu este permanentă, deoarece o parte din grăsime va fi absorbită de organism în timp, iar pacientul trebuie să repete periodic sesiunile de injectare la minim 1 an de zile de la prima intervenție.

Injecțiile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic există în mod natural în compoziția pielii. Procesul de îmbătrânire a tenului are legătură directă cu nivelul scăzut de acid hialuronic din organism. O singură injecție costă în jur de 350 euro. În funcție de ceea ce vrei să îmbunătățești, ți se va recomanda numărul de injecții necesare. Intervenția durează aproximativ 15 minute și este realizată cu anestezie locală. Efectul ține între 6 luni și 1 an, după care va trebui să repeți procedura. Prin această intervenție se pot corecta cearcănele, se pot mări buzele sau pomeții sau se pot umple ridurile. Efectele sunt vizibile imediat, însă rezultatele finale se pot observa după 1-2 săptămâni, în funcție de caracteristicile pacientului (vârsta, tipul de ten, activitatea musculară locală).

Injecțiile cu toxină botulinică – botox

Sunt cele mai cunoscute în intervențiile estetice nechirurgicale. Procedura urmărește relaxarea mușchiilor de la nivelul feței, astfel încât să reducă capacitatea de contracție, care duce la apariția ridurilor. Injecțiile cu botox se realizează pentru a estompa ridurile de expresie, mai ales cele din partea superioară a feței: ale frunții, de la coada ochiului sau cele dintre sprâncene, dar și colțurile gurii sau ridurile bărbiei. Intervenția durează aproximativ o oră și nu necesită anestezie locală. Efectul se observă abia după a treia zi și este definitiv în două săptămâni de la intervenție. După injectare, pot apărea vânătăi. Tratamentul nu este unul permanent – în primul an, sunt necesare injecțiile o dată la 3 luni, iar după – 2 injectări pe an.

Mezoterapia – „cocktail” de vitamine pentru ten

Ajută la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor și la corectarea unor semne sau cicatrici. Presupune injectarea unui „cocktail” de vitamine, antioxidanți, aminoacizi și acid hialuronic la nivelul feței, dar și al gâtului și decolteului. Mezoterapia are efect de rejuvenare facială, hidratează tenul, ajută la producerea de elastină și colagen și estompează ridurile fine; pielea căzută de la nivelul obrajilor sau a ochilor își recuperează suplețea. Procedura oferă tenului o serie de vitamine și nutrienți pentru a-și recăpăta fermitatea și elasticitatea. Pentru obținerea efectelor dorite, specialiștii recomandă 3 ședințe în cursul a 30 de zile și 3 cure pe an. Procedura se realizează prin injectări de 0,1-0,5 ml la distanțe de 1-3 cm, în funcție de zona care se tratează. O ședință durează 30 de minute.

Plasma AUTOLOGA – terapia „vampir” sau P.R.P.

Prin această terapie se urmărește stimularea naturală a producției de colagen, fără a fi necesară injectarea cu produse sintetice. Procedura presupune recoltarea de sânge de la pacient și separarea prin centrifugare a plasmei. Plasma, împreună cu alte substanțe, este injectată pacientului în zona stabilită. Tratamentul este recomandat mai ales pentru persoanele cu pielea îmbătrânită sau celor care doresc să prevină acest lucru. Dar, poate fi folosit și pentru netezirea ridurilor sau estomparea cicatricilor provocate de acnee. P.R.P. lasă pielea hidratată, suplă și luminoasă. Rezultatele sunt vizibile abia după 2-3 săptămâni. Se recomandă 2-3 ședințe la un interval de 4 săptămâni.

În primul rând, gândește-te dacă vrei să faci acest pas. Nu te lăsa speriată de primul rid, nici influențată de părerea celorlalți. Este o decizie importantă pe care trebuie să fii sigură că nu o vei regreta. Dacă decizi că vrei să te supui unei asemenea intervenții, trebuie să fii foarte atentă în alegerea doctorului. Ai grijă să obții un aspect natural, întinerit, nu unul artificial, de „plastic”.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.