De ce uităm că suntem frumoase?

0

Bună ziua, frumoaso! Astăzi îți voi aminti, în cazul în care ai uitat pentru moment, că ești frumoasă. Ești unică și minunată, ai lumea la picioare și puterea să faci orice dorești.

Azi am avut o conversație cu un prieten. “Ești ceea ce bei”, îmi spunea el într-un anume context. “Eu beau ceai verde cu floare de lotus, acum… Ce sunt eu, atunci?”
“Floarea vieții” spune el, și trage cu ochiul,
“Corect”
“Haaa… Mai zi ceva :))))”
Mă gândeam că vrea să mă pună în încurcătură, așa că am plusat, cu curaj: “Sunt frumoasă!”
“Da. EȘTI!” vine răspunsul lui prompt. M-a uluit răspunsul lui, pentu că nu îi stă în fire să fie darnic cu drăgălășeniile. Mă încăpățânez să îi demonstrez că sunt frumoasă și îi trimit un selfie. Azi nu m-am machiat. M-am jucat și mi-am pus șuvițe mov în părul meu blond și un șirag cu bile de lemn turquoise la gât. Mă simt colorată și deosebită. Azi a fost cald și soare. Parcă simt că renasc și eu. Nu mai vreau frig și vreme mohorâtă care să îmi înnăbușe dragul de mine. Sunt un cocon cu păr movuliu și ochi verzi, zâmbitori și încrezători. I-am mulțumit pentru compliment. A râs și mi-a spus: “Ești splendidă indiferent de cum arăți la exterior”.

E simplu. E atât de simplu. Ești văzută așa cum ești, cum te simți, cum te arăți. Se simte frumusețea ta. Și de ce uităm atunci? Recunosc că și eu uit, uneori. Dar am oamenii ăștia minunați în jurul meu, care nu mă lasă să uit de tot. Vin și te surprind, ai senzația că știu mai bine decât tine. Dar nu… ei doar văd ceea ce tu lași să fie acoperit de o ceață de nesiguranță, tristețe, neliniște, complexe, neîncredere, spune-i cum vrei. De multe ori considerăm că puterea e la alții, dar e destul de limpede că e la noi. E o alegere, chiar și cum ne simțim. Eu fac exerciții de voință și refuz să las starea negativă să mă acapareze…. uneori reușesc, alteori rămân cu speranța că data viitoare mă voi descurca mai bine.

Frumusețea este subiectivă, diversă, uneori periculoasă. Ne fascinează, subjugă, ne determină să facem sacrificii, să luăm decizii și să ne încolăcim viața în jurul ei. Și uneori… cât mai departe de ea, imaginea frumuseții promovată în media, pe podiumurile prezentărilor de modă. Imagini impuse, care vă spun cum trebuie să fiți, care definesc în mod abuziv și deformat noțiunea de frumusețe, sunt imagini care reușesc nu doar să beneficieze de banii cu care contribuim la dezvoltarea acestei industrii, dar mai rău, ne creează ideea că trebuie să fim într-un anume fel.

Tu, femeie! Îți spun eu acum că nu trebuie să fii așa cum vezi la televizor. Folosește ceea ce vezi, doar ca inspirație. Ai grijă de tine și valorifică-te pe tine. Unică și specială. Pune-ți în valoare atuurile și maschează „defectele”. Poartă o piesă de lenjerie intimă care, într-o zi ploioasă să te facă să te simți sexy; chiar dacă nu ai chef, machiază-te în culori vesele, văratice… și ce dacă e mijlocul lui decembrie? Rozul e veșnic în trend și e atât de pozitiv!!! Fă ceea ce îți place, petrece timp cu oamenii care te fac să râzi, care te stimulează intelectual, ieși din zona de comfort, descoperă lumea, dar mai ales, descoperă-te pe tine.

Ești unică și specială, ești altfel, diferită de fiecare femeie în parte. Nu poți să arăți ca frumoasele de la Hollywood, pentru că în primul rând arăți ca tine, iar în al doilea rând, frumoasele de la Hollywood nu arată nici ele ca ele, dacă le dăm jos toată fațada aplicată de armata de stiliști de toate felurile care le deservesc. Chiar și ele se simt victime a sistemului care categorizează frumusețea și duc campanii în care promovează naturalețea și încrederea în propria persoană.

Mai am un sfat. Uită-te în oglinda ta în fiecare dimineață zâmbindu-ți. Spune-i celei pe care o vezi acolo, timidă și nesigură că o iubești, că e frumoasă, puternică, sensibilă, caldă, descurcăreață, iubitoare, amuzantă, inteligentă, curajoasă, și observă cum ea se va preschimba într-o pasăre Phoenix, capabilă să înfrunte viața uitându-se la ea în ochi, fără teamă!

Redescoperă în fiecare zi că ești frumoasă, ba chiar mai mult, descoperă că EȘTI SPLENDIDĂ INDIFERENT DE CUM ARĂȚI LA EXTERIOR!

Text: Anca Gabrian – Miss Allegra Make-up

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.