Cum ne protejăm pielea în sezonul rece

0

Iarna, pielea are nevoie de mai multă îngrijire decât în restul anului. Temperaturile scăzute și vântul acționează asupra pielii, care devine uscată, crăpată sau chiar iritată. Zonele cele mai afectate sunt fața, mâinile și picioarele. Află ce poți face pentru a-ți păstra frumusețea pielii chiar și în lunile reci de iarnă.

1. Hidratare și exfoliere

Chiar dacă folosești în mod regulat o cremă hidratantă, odată cu venirea iernii trebuie să găsești un produs cu eficiență mai crescută. Sunt recomandate loțiunile pe bază de ulei– avocado, ulei din sâmburi de struguri, nucă de cocos sau migdale și umectanți– glicerină, propilen glicol, lactat de sodiu. Aplicarea cremei sau loțiunii trebuie făcută de cel puțin două ori pe zi. Este important să folosești exfoliant cel puțin o dată pe săptămână deoarece crema va pătrunde mai bine în piele.

2. Cremă cu factor de protecție solară

Cremele cu SPF nu trebuie folosite numai în sezonul cald. Și iarna, razele solare sunt puternice și dăunătoare. Aplică cremă cu SPF minim 20 pe zonele expuse la soare cu 20-30 de minute înainte să ieși din casă.

3. Atenție la buze

Iarna, buzele devin aspre și se crapă foarte ușor. Folosește un balsam hidratant și protector de mai multe ori pe zi. Nu uita să exfoliezi buzele o dată pe săptămână pentru a scăpa de celulele moarte. Poți folosi un strat de vaselină cosmetică ce creează o barieră protectoare între pielea sensibilă a buzelor și frig.

4. Îngrijirea mâinilor

Pielea mâinilor e sensibilă și mai greu de întreținut deoarece este săracă în elemente protectoare, ca sebumul. Poate suferi crăpături, mâncărimi sau eczeme. Folosește creme protectoare pe bază de glicerină deoarece fixează mai bine apa în piele și te protejează împotriva frigului. Ai grijă ca de fiecare dată când ieși din casă să porți o pereche de mănuși.

5. Îngrijirea picioarelor

Chiar dacă nu sunt expuse direct la frig, pielea picioarelor are de suferit iarna. Pentru hidratare, înmoaie-ți picioarele în apă caldă în care adaugă câteva picături de oțet de mere și o lingură ulei de măsline. După exfoliere, folosește o cremă hidratantă și poartă șosete din bumbac.

6. Evită băile fierbinți și lungi

Îți e frig și vrei să faci o baie fierbinte? Nu e o idee prea bună! Băile lungi și fierbinți distrug echilibrul hidrolipidic, adică bariera de protecție naturală a pielii. Aceasta duce la o pierdere a capacității de hidratare, ceea ce înseamnă că pielea va avea de suferit și se va usca sau chiar crăpa. Sunt indicate dușurile cu apă caldă, de maxim 10-15 minute.

7. Nu trece brusc de la frig la cald sau invers

Trecerea de la un mediu cu temperatură rece la unul cu temperatură mare îți va face pielea să se usuce mai repede.

Mai mult, folosește un umidificator, poartă căciulă și fular, evită să porți lână direct pe piele, nu freca agresiv pielea atunci când ieși de la duș, evită produsele cosmetice pe bază de alcool și săpunurile dure.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.