Beneficiile masajului facial

0

Masajul facial este o armă pe care toate femeile ar trebui să o aibe în dotare, mai ales dacă vrei să păstrezi aspectul tânăr și sănătos al feței. Beneficiile acestuia sunt nenumărate atât din punct de vedere fizic, deoarece stimulează cei aproximativ 43 de mușchi ai feței și îmbunătățește circulația, cât și din punct de vedere psihic, lăsând în urmă o senzație de relaxare profundă.

Nestimulati, mușchii faciali, ca oricare alți mușchi din corpul nostru, se atrofiază și poate apărea aspectul flasc al pielii, bărbie dublă, pomeți lăsați și multe alte efecte negative ce apar o data cu înaintarea în vârstă.
Prin masajul de lifting facial, practicat mai ales la tratamentele anti-ageing, poți remodela ușor aspectul feței.

Există mai multe tipuri de masaj facial, dar noi vom trata 4 dintre ele, care se număra printre cele mai importante.

–  de lifting facial

–  de relaxare

–  terapeutic ( gen shiatsu)

–  presopunctură

Masajul de lifting facial

Se realizează în principal în saloanele de specialitate (cosmetică) și se folosesc diverse creme specifice fiecărui tip de ten, sau seruri concentrate anti-ageing , substanțe active specifie, gen colagen și acid hialuronic etc. De asemenea aceste masaje se pot face atât cu tehnicile manuale (efleuraj , pianotat, frământare , tapotare etc) cât și cu ajutorul aparatelor cu ultrasunete.

Printre avantajele acestui masaj se pot enumera: stimulează pătrunderea în piele a produsului aplicat ; normalizează circulația sanguină și limfatică; stimulează fibrele de colagen și elastină din țesut; stimulează terminațiile nervoase de la nivelul pielii; are efect detoxifiant; oxigenează celulele pielii; diminuează ridurile.

Masajul de relaxare

Acest masaj se poate realiza de oricine iar mișcările sunt foarte simple.
Cel mai important lucru este să se efectueze după ritualul zilnic de curățare, ce include pașii obligatorii de demachiere și tonifiere.De obicei se folosește o cremă hidratantă. Recomandarea mea este untul de cocos sau untul de shea, care sunt hidratante, hrănitoare și care se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Durata medie a unui astfel de masaj este de aproximativ 10-15 minute în care se execută mișcări ușoare în jurul ochilor și buzelor, întotdeauna dinspre interior spre exterior; pe fiecare obraz în parte, dar și în preajma decolteului și a gâtului, se execută mișcări de netezire ușoare, de jos în sus; pe frunte se conturează cerculețe mici, insistând în zona tâmplelor și pe cea dintre sprâncene.

Beneficiile masajului de relaxare sunt : efectul de calmare la nivelul feței; elasticitatea și suplețea tenului; întărește musculatura feței; ajută la ridicarea pomeților; ajută la relaxarea și detensionarea întregului organism.

Masajul terapeutic ( gen shiatsu)

Acest tip de masaj ajută la stimularea circulației la nivelul feței și al gâtului cât și la oxigenare a pielii. Dacă e practicat cu regularitate, pielea feței își va recăpăta strălucirea, sănătatea cât și aspectul tineresc. Persoana care aplică masajul își folosește degetele și palmele ca să elibereze tensiunea din piele masând în cercuri. De asemenea, loviturile delicate în regiunea feței și a gâtului ajută la restabilirea fluxului de energie și corectarea dezechilibrelor din piele. Toxinele adunte în mușchi și în țesutul gras de sub piele sunt eliberate ca mai apoi organismul să le elimine, ceea ce ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar.

Printre multele beneficii sănătoase pe care masajul terapeutic le oferă, se număra: relaxarea corpului și a minții, ajută la eliberarea hormonilor mult necesari pentru o funcționare cât mai bună (oxitocină, serotonină, dopamină), diminuarea stărilor de anxietate (datorată de eliberarea hormonilor amintiți anterior), tonifică pielea și ajută la diminuarea ridurilor, restabilește echilibrul natural al PH-ului.

Masajul prin presopunctură

Metoda reprezintă de fapt o îmbinare a două proceduri: masajul facial clasic și digitopunctura.
S-a intuit că asocierea la masajului clasic a unor presiuni digitale la nivelul punctelor motorii ale mușchilor feței și gâtului, ar adăuga la acțiunea terapeutică a masajului, un element nou: tonifierea sau relaxarea “după caz” a mușchilor respectivi.

Beneficiile ar fi : efect de calmare al nervozității; diminuarea anxietății mentale; o stare generală bună pentru cel care urmează acest tip de masaj; relaxare profundă a mușchilor și țesuturilor ; îmbunătățirea circulației sangvine.

Text: Simona Popa

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.