Beach Junkie – cum să obții bronzul perfect

0

Vara e aici şi noi sperăm ca tu să ai o singură grijă în acest sezon cald şi anume: cum să obţii bronzul acela perfect cu care să te mândreşti întreaga vară şi măcar două trei săptămâni din toamnă.

Ştiai că statul la soare creşte nivelul de serotonină ceea ce duce la o stare în general de bine? Aşa că, nimic nu se compară cu o zi petrecută la plajă, la mare sau la ştrand în timp ce-ţi faci plinul de vitamina D.

Dar, înainte să te arunci în costumul de baie şi să sari în şlapi, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le şti, mai ales dacă vrei să transformi procesul de bronzare într-o adevărată artă.

Întotdeauna foloseşte protecţie

Înainte să vorbim de bronz, trebuie să clarificăm un lucru: crema cu protecţie solară este obligatorie! Dacă ţi-e frică că îţi încetineşte bronzul sau că nu vei avea nuanţa ciocolatie dorită, te contrazic categoric. Schimbi un strat de piele o dată la 10 zile, astfel, cu cât e mai lent procesul de bronzare cu atât va dura mai mult bronzul. Foloseşte loțiunea protectoare o dată la două ore şi după ce ieşi din apă.

Exfoliază-ţi pielea în mod regulat

Bronzul, până la urmă, este o reacţie a pielii la soare. Foloseşte metode mai puţin dure de exfoliere a pielii pentru a evita discrepanţa în nuanţe ale bronzului. Foloseşte un scrub mai delicat ca să nu scoţi toată culoarea dacă eşti deja puţin bronzată. Dacă îţi place să mergi pe metode naturale, îţi recomand un scrub făcut din zahăr granulat amestecat cu miere, cafea şi ulei de măsline.

Hidratează-ţi pielea înainte şi după

O piele hidratată arată foarte bine bronzată. Cel mai bine este să-ţi hidratezi pielea chiar şi în seara dinaintea zilei pe care ţi-ai planificat-o să o petreci la plajă. Nu uita de zonele problematice, cele care ţi se usucă cel mai repede şi acordă-le o atenţie mai mare. Ca să omori doi iepuri dintr-o lovitură, poţi să-ţi cumperi cremă cu protecţie solară hidratantă. De asemenea, nu uita de hidratarea interioră şi bea multă apă.

Mişcă-te

Ultimul lucru pe care îl vrei este un bronz diferit pe fiecare parte a corpului, aşa că ai grijă să te întorci de pe o parte pe alta la un interval de 15-30 de minute. Dacă te ia somnu’, cel mai bine te ghemuiești sub o umbrelă, astfel nu rişti să te trezeşti cu arsuri de gradul 3 pe o parte şi nebronzată pe alta.

Fii cu ochii pe ceas

Doctorii recomandă să se evite statul la soare între orele 11 şi 16 chiar şi atunci când este puţin înnorat afară. Nu cred că îţi doreşti o piele arsă şi deteriorată. Ai grijă… odată ce ţi-ai ars pielea, ea nu se va transforma peste noapte într-un bronz frumos. Cu siguranţă, anul acesta nu se poartă pielea roşie şi sunt mai mult decât convinsă că nici durerea nu-ţi face plăcere.

Fă duș după

O idee excelentă după ce ai stat la soare este să faci o baie sau un duș, fie el fierbinte sau rece. În primul rând te scapi de loțiunea, uleiul, sarea şi nisipul de pe piele şi în al doilea rând oferi pielii un aspect mătăsos, mai ales dacă o şi hidratezi după.

Eşti pregătită să fii sărutată de soare în modul cel mai corect? Nu mai trebuie decât să-ţi găseşti costumul de baie perfect, o revistă bună, să iei aminte la sfaturile noastre şi să te bucuri de fiecare minut petrecut sub razele verii.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.