Avocado: 6 trucuri de beauty pe care trebuie să le încerci

0

Avocado este considerat cel mai hrănitor fruct și este folosit atât în gastronomie, cosmetică, cât și pentru menținerea sănătății. Un fruct de avocado conține 22,5 g de grăsimi, nutrienți speciali, fibre, potasiu, vitamina E, complexul de vitamine B și acid folic. Tocmai de aceea trebuie să-l folosești și tu. Și pentru ca procesul să fie cât mai ușor, ți-am pregătit și câteva idei.

1. Balsam de buze

Pentru că știu cât de repede se deshidratează buzele și cât de subțire e pielea care le protejează, îți sugerez rețeta de mai jos pentru buze moi și hidratate.
Blenduiește pulpa din ½ avocado și adaugă 1 lingură de ulei de măsline. Aplică compoziția pe buze și după 25 minute îndepărtează cu apă caldă. Repetă de două ori pe săptămână.

2. Exfoliant facial

Exfoliantul te ajută să îndepărtezi celulele moarte și dă strălucire pielii.
Blenduiește pulpa dintr-un avocado, 2 linguri de fulgi de ovăz și 1 lingură miere. Masează cu mișcări circulare, iar după 10 minute îndepărtează cu apă caldă. Se folosește o dată pe săptămână.

3. Cremă pentru zona de sub ochi

Cearcănele apar din cauza circulației slabe și a inflamației ochilor. Uite ce remediu ți-am pregătit.
Amestecă ½ avocado și 4 felii de castravete. Pune compoziția la frigider timp de 1h, după care aplic-o sub ochi pentru 25 minute. Poți repeta procesul în fiecare dimineață.

4. Mască de păr

Pentru volum și strălucire.
Ai nevoie de pulpa mixată dintr-un avocado, 2 linguri de ulei de migdale și o lingură de sare. Aplică la rădăcini și masează ușor, apoi pe lungimea părului și las-o 25 min. Clătește cu apă caldă. Poți folosi masca de trei ori pe săptămână.

5. Scrub de picioare

Amestecă 1 lingură sare, 1 lingură de zahăr, 2 picături de ulei de portocale și pulpa dintr-un avocado. După ce ai stat cu picioarele în apă caldă, aplică scrub-ul pentru 10 minute, apoi îndepărtează-l cu apă caldă. Repetă de două ori pe săptămână.

6. Demachiant

1 lingură de ulei de avocado și 1 lingură de pastă de avocado amestecate. Aplică-le pe ten, masează ușor timp de 5 minute, iar apoi îndepărtează cu apă.

About Author

Andra Bichigean

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.