9 tipuri de epilare – ție care ți se potrivește?

0

Încă din Antichitate, femeile își îndepărtau părul nedorit cu soluții pe bază de zahăr. Astăzi, metodele de epilare sunt diverse și rămâne la latitudinea fiecăreia să își aleagă tipul de epilare potrivit. De la epilarea cu lama de ras până la cea definitivă, află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de îndepărtare a firelor de păr.

1. Epilarea cu lama (aparatul de ras)

Pro: este cea mai rapidă formă de epilare, ieftină și la îndemână. Poți folosi ce tip de aparat îți convine, de unică folosință, refolosibil sau chiar electric.

Contra: părul este îndepărtat doar de la suprafața pielii și va începe să crească la câteva ore după îndepărtare; nu este o epilare de durată, efectul durează maxim 3 zile; favorizează îngroșarea firului de păr și apariția firelor crescute sub piele; poate provoca tăieturi dureroase și inestetice.

2. Epilarea cu cremă

Pro: este un tip de epilare destul de rapid, care lasă pielea fină la atingere. Folosirea cremelor depilatoare pe termen lung încetinește ritmul de creștere al firelor de păr.

Contra: miros neplăcut, riscul apariției iritațiilor și alergiilor, îndepărtează firele de păr doar de la suprafața pielii; nu este eficientă în cazul firelor de păr groase.

3. Epilarea cu epilator electric

Pro: smulge firele de păr din rădăcină, are efect pe o perioadă mai lungă de timp, până la 6 săptămâni, folosirea constantă încetinește creșterea firelor de păr.

Contra: este o metodă de epilare dureroasă; poate cauza inflamații sau iritații la suprafața pielii, de aceea aparatul trebuie dezinfectat cu alcool sanitar înaintea fiecărei utilizări.

4. Epilarea cu ceară

Pro: efectul este unul îndelungat, de până la 6 săptămâni; firul de păr este smuls din rădăcină și devine mai subțire.

Contra: metoda este dureroasă și provoacă disconfort; pielea se poate înroși și inflama; nu este indicată persoanelor cu pielea sensibilă, cu alunițe, iritații sau arsuri.

5. Epilarea cu zahăr – Sugaring

Pro: pasta de epilat este compusă din ingrediente naturale (zahăr, apă, zeamă de lămâie), nu irită sau inflamează pielea, smulge firele de păr din rădăcină.

Contra: nu se poate utiliza în zonele bikini și axile.

6. Fotoepilarea

Îndepărtarea firelor de păr prin acțiunea impulsului de lumină

Pro: distruge firul de păr de la rădăcină, este rapidă (între 5 minute pentru zona axilelor și 40 de minute pentru brațe); este indicată pentru toate zonele corpului; rezultatul se menține 5-6 ani.

Contra: poate provoca arsuri dacă foliculul de păr se află adânc în piele; necesită mai multe sesiuni, între care este interzisă expunerea la soare sau la solar; îndepărtarea părului care crește între timp nu poate fi realizată decât cu ajutorul aparatului de ras.

7. Epilarea definitivă cu IPL

Pro: este cea mai puțin dureroasă dintre metodele de epilare definitivă și cea mai eficientă în materie de costuri; îndepărtează firul de păr de la rădăcină.

Contra: necesitatea a 6-8 ședințe sau mai mult, în funcție de caracteristicile firului de păr și a zonei care se dorește a fi epilată; femeile care apelează la acest tip de epilare nu trebuie să fie bronzate deoarece tratamentul nu va avea efectul dorit.

8. Epilarea cu laser

Pro: este o procedură inofensivă cu rezultate ce se vor menține pe termen lung.

Contra: este contraindicată persoanelor blonde sau cu pielea închisă la culoare; pentru obținerea rezultatului final este nevoie de mai multe sesiuni de epilare; poate apărea disconfort la nivelul pielii și senzația de furnicături; este mai dureroasă decât epilarea IPL; impulsurile sunt puternice și pot cauza iritații sau arsuri.

9. Epilarea prin electroliză

Dermatologul introduce un ac electric în interiorul folicului de păr cu care distruge rădăcina

Pro: are caracter permanent

Contra: costuri ridicate, necesită mai multe ședințe, nu poate fi folosită decât pe suprafețe mici de piele; este dureroasă și poate lăsa cicatrici. Între timp nu poate fi realizată decât cu ajutorul aparatului de ras.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Andreea Corneanu

No Comments

  1. Avatar

    Cu parere de rau va spunem ca nu v-ati documentat inainte de a scrie / prelua informatiile. Articolul e o varza completa, care induce oamenii in eroare.
    Cum poate fi laserul “o procedura inofensiva” daca “poate cauza iritatii sau arsuri” ?!?…
    Fotoepilarea, pentru cultura dvs generala, poate fi IPL sau SPL (Squared Pulsed Light) iar la ultima varianta nu exista risc de arsura ca la IPL (pentruy ca impulsul este altfel conceput si nu depaseste limita de juli accceptata de pielea umana). Din respect pentru cititori si sanatatea lor ar trebui sa va documentati inainte de a scrie sau prelua aberatii de pe alte site-uri.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.