8 tratamente naturale pentru păr făcute acasă

0

Sună ceasul deşteptător şi spre stupoarea ta eşti iar în întârziere. Te priveşti în oglindă şi te apucă groaza: îţi vine să-ţi “ucizi” podoaba capilară.

Ştiai că….. tot ce ai nevoie pentru a realiza un tratament de păr ieftin şi natural, sunt ingredientele folosite la preparea unui mic dejun delicios: ouăle, iaurtul, mierea…

De câte ori simţi că părul îţi joacă feste, dă o fugă la bucătărie, atacă frigiderul şi încropeşte câteva din următoarele reţete naturale pentru păr degradat.

1. Pentru toate tipurile de păr

Oul crud este ingredientul perfect. Gălbenuşul de ou este bogat în proteine şi grăsimi, bun la hidratarea scalpului, în timp ce albușul conţine enzime ce distrug bacteriile, îndepărtând excesul de ulei din păr.
Pentru condiţionarea părului normal, foloseşte oul întreg.
Foloseşte doar albușul pentru părul gras şi gălbenuşul pentru hidratarea părului uscat şi fragil.
Aplică pe părul umed, jumătate de ceaşcă din amestecul celor două . Lasă să acţioneze 20 de minute şi clăteşte cu apă rece, după care spală cu şampon.
Tratamentul cu ouă întregi sau gălbenuş se face o dată pe lună, în timp ce tratamentul cu albuş poate fi aplicat o dată la 2 săptămâni.

2. Pentru păr creţ

Avocado, face minuni. Uleiul acestuia este asemănător cu cel secretat de pielea noastră. Proteinele din avocado conţin cea mai bună compoziţie de nutrienţi pentru netezirea firelor de păr.
Zdrobeşte jumătate de avocado şi aplică peste părul umed. Lasă să acţioneze 15 minute după care clăteşte bine. Combină avocado cu 1-2 linguri de smântână sau gălbenuş de ou pentru a creşte nivelul de hidratare. Se poate aplica o dată la două zile.

3. Pentru părul lipsit de strălucire

Produsele cosmetice de proastă calitate, precum şi poluarea din aer, distrug firele de păr, ce duc la deshidratarea şi lipsa de strălucire a părului. Din fericire, acidul lactic şi grăsimea prezente în produsele lactate, ca iaurtul şi smântâna curăță şi hidratează părul.
După ce ţi-ai umezit părul, masează scalpul cu jumătate de cană de iaurt sau smântână. Lasă să acţioneze 20 de minute după care clăteşte cu apă călduţă, apoi cu apă rece, după care şamponează bine. Tratamentul se poate folosi săptămânal.

4. Pentru mătreaţă

Pentru a scăpa de mătreaţă şi mâncărimi: amestecă 2 linguri de lămâie, cu 2 linguri de ulei de măsline şi 2 de apă. Masează scalpul şi lasă să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte şi şamponează. Acest tratament poate fi folosit o dată la 2 săptămâni.

5. Pentru părul lipsit de volum

Cine s-a gândit că berea dă fermitate părului?
Această băutură fermentată conţine drojdie, care îngroaşă firele şi redă volumul pierdut.
Amestecă jumătate de cană de bere răsuflată cu o lingură de ulei de floarea soarelui şi un ou crud. Aplică amestecul pe părul curat şi umed. Clăteşte cu apă rece după 15 minute.
Sau poţi pulveriza bere răsuflată pe părul uscat, iar după ce lichidul se evaporă, reziduurile de proteine rămase întăresc firele de păr. Acest tratament se poate aplica o dată pe săptămână.

6. Pentru păr uscat sau deteriorat de soare

Oricare ar fi cauza dezhidratării – apa dură sau expunerea îndelungată la soare, foloseşte mierea pentru a-l readuce la viaţă.
Masează o jumătate de cană de miere pe părul umed, las-o timp de 20 de minute apoi clăteşte cu apă caldă.
Dacă părul tău este extrem de afectat de razele ultraviolete adaugă 1-2 linguri de avocado sau gălbenuş de ou. Tratamentul poate fi aplicat o dată pe lună.

7. Pentru păr gras

Mălaiul sau amidonul de porumb, pot fi soluţii ieftine de a scăpa de un scalp gras şi uleios.
Pulverizează o lingură de mălai  pe părul uscat. După 10 minute, foloseşte o perie de păr pentru a îndepărta resturile. Tratamentul poate fi repetat o dată la două zile.

8. Pentru păr îmbâcsit

Nimic nu este mai eficient ca bicarbonatul de sodiu, atunci când vine vorba de curăţarea reziduurilor.
Amestecă o lingură de bicarbonat cu apă, până se formează o pastă. Masează părul, după 15 minute clăteşte bine cu apă. Se poate repeta operaţia peste 2 săptămâni.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.