8 modalităţi de a scăpa de părul crescut sub piele

0

Noi, femeile, ducem multe lupte în mod constant: cu ploaia, când nu purtăm mascara waterproof, cu vântul care ne lipește firele de păr de ruj, cu PMS-ul… dar trebuie să recunoști că una dintre cele mai aprige lupte ale noastre se duce cu firele de păr crescute pe sub piele! Pentru că vine sezonul ştrandurilor iar costumul de baie este nerăbdător să iasă la lumină, după o iarnă friguroasă şi parcă prea lungă, am pregătit pentru tine câteva remedii eficiente şi uşor de folosit acasă, care să te ajute să scapi de părul nedorit care îşi face apariţia sub piele.

Cu toate că, lăsată în pace, iritația care este provocată de părul de sub piele se vindecă şi dispare, sunt câteva modalităţi de a ajuta procesul vindecării cât şi frecvenţa cu care apare.

1. Aruncă lamele uzate

Acesta e primul pas care trebuie făcut. Lamele care sunt prea uzate şi nu mai taie cum trebuie duc la iritarea pielii şi astfel la apariţia părului crescut sub piele.

2. Foloseşte o cremă de epilat hidratantă

O cremă de epilat bogată în emolienți şi cu un nivel de hidratare ridicat tratează zona după epilare (care este un stres pentru piele) şi o lasă fină şi fără iritaţii. Eu folosesc o cremă făcută în casă care conţine ulei de cocos şi unt de mango- astfel ştiu că pielea mea va fi mereu fină şi hidratată după epilare.

3. Exfoliere înainte de epilare

Dacă reuşeşti să faci o rutină care să conţină exfolierea înainte de epilare, poţi să reduci apariţia părului crescut sub piele. Cu siguranţă vrei să previi apariţia firelor crescute sub piele înainte ca ele să devină umflate, iritate şi dureroase. Recomand cu încredere un amestec din bicarbonat de sodiu, miere şi praf de cuişoare. Această combinaţie va înlătura pielea moartă şi va scădea inflamația de la nivelul ei. Plus că mierea va menţine pielea hidratată.

4. Aplică un tampon cu apă călduţă

Dacă zona este deja inflamată, iar locul unde a apărut părul crescut sub piele este ca un coş, aplică un tampon cu apă caldă ca să înmoi pielea din jur, să ajuţi porii să se deschidă şi astfel să laşi firul de păr să iasă la suprafață.

5. Schimbă modalitatea de epilare

Părul crescut sub piele apare în principal atunci când te epilezi cu ceară, foloseşti epilatorul electric sau îţi smulgi părul cu penseta. Smulsul părului complet din foliculul său, poate adesea să schimbe direcţia de creştere a părului. De asemenea, smulgerea lui completă înseamnă că firul de păr trebuie să o ia de la capăt… asta înseamnă că în procesul de creştere va împinge pielea să-şi facă loc. Dacă întâmpină greutăţi, cum ar fi un strat extra de piele moartă, atunci el se îndoaie şi creşte în interior, nu în exterior. Poţi în continuare să foloseşti aceste metode de epilare, dar trebuie să urmezi instrucţiunile de mai sus să previ apariţia lui.

Şi dacă foloseşti lama de ras, poţi să ajungi să ai păr crescut sub piele. Unii pur şi simplu sunt mai predispuşi la asta decât alţii. Pentru a evita părul crescut sub piele atunci când foloseşti lama de ras, încearcă să nu te razi prea aproape de piele sau prea frecvent. Foloseşte o lamă proaspătă şi curată şi întodeauna taie firul de păr în direcţia în care creşte, nu în răsfir.

6. Foloseşte aspirina

Aspirina ajută la înlăturarea roşelii şi a inflamaţiei- două dintre cele mai comune simptome a părului crescut sub piele. Proprietăţiile anti-inflamatorii ale aspirinei reduc inflamația şi luptă foarte bine cu infecţia. În plus, acidul salicilic prezent în aspirină ajută la înlăturarea stratului de piele moartă şi astfel ajută firul de păr să iasă mai repede la suprafaţă. Înmoaie două aspirine într-o linguriţă de apă caldă până se formează o pastă, adaugă o linguriţă de miere, aplică crema rezultată pe locul umflat, lasă 10 minute apoi clăteşte cu apă călduţă. De reţinut: Dacă ai pielea foarte sensibilă, poate ar fi mai bine să nu foloseşti acest tratament.

7. Foloseşte Aloe Vera

Aloe Vera este un remediu eficient atunci când vine vorba de părul crescut sub piele. Aplicarea ei pe locul inflamat reduce aproape instantaneu senzaţia de arsură şi de mâncărime. De asemenea, aloe vera va menţine pielea hidratată şi va ajuta foarte mult în procesul de vindecare. Aplică gel extras din aloe vera sau dacă ai acasă planta, rupe o frunză şi aplică zeama direct pe locul iritat. Lasă să acţionez 30 de minute apoi clăteşte cu apă călduţă. Fă asta zilnic până când dispare iritația.

8. Oţet de mere

Oţetul de mere are proprietăţi bine cunoscute anti-inflamatorii care ajută procesul de vindecare şi înmoaie pielea. În plus, distruge şi bacteriile de la nivelul pielii care duc la infecţii. Aplică cu un tampon de vată oţetul de mere pe zona afectată, lasă pielea să absoarbă oţetul apoi clăteşte cu apă călduţă. Fă asta de două ori pe zi până când dispare iritația.

Concluzia?

  • Exfolierea rămâne cea mai folositoare armă împotriva părului crescut sub piele. De asemenea este şi o modalitate ieftină dacă îţi faci singură acasă loțiunea.
  • Există două tipuri de exfoliere: exfolierea chimică şi exfolierea fizică. Eu recomand folosirea celei fizice mai ales dacă problema nu este atât de gravă încât să afecteze foarte vizibil esteticul pielii.
  • Când te razi, foloseşte o lamă nouă sau una care nu e foarte tocită.
  • Când te epilezi (ceară, epilator etc) foloseşte o modalitate mai puţin invazivă pielii şi foloseşte totul în mod corespunzător.

sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.