6 întrebări pentru un păr sănătos

0

Către toate cititoarele,

Am să încep prin a vă spune sincer că nu am un talent literar ascuns sau o abilitate extraordinară de a scrie, însă, un lucru este cert… sunt femeie, iubesc ceea ce fac, iar asta mă ajută zi de zi să mă descopăr, să cer mai mult de la mine, să acumulez mai multă informaţie, pentru a împărtăşi mai departe cu pasiune şi profesionalism clientelor mele şi vouă, femei frumoase, mici trucuri şi secrete ale “artei de a avea un păr frumos şi sănătos”, cum îmi place mie să o numesc.

Gândindu-mă cum să vă redau din cunoştinţele mele în câteva rânduri, într-un mod simplu şi uşor de practicat, am decis să fiu deschisă în a vă expune real cele mai frecvente întrebări cât şi greşeli de care mă lovesc zilnic.

Fie că aveţi un full-time job, sunteţi super mămici sau, de ce să nu recunoaştem, staţi prost cu răbdarea sau “azi nu aveţi chef” (şi eu o mai fac uneori, dar rămâne între noi) trebuie să acordăm şi părului atenţia şi îngrijirea necesară iar el cu siguranţă va răspunde plăcut înapoi.

Punctual am să vă redau întrebări/greşeli ale căror răspunsuri să vă ajute să aveţi un păr mai frumos şi mai sănătos.

Cât de des/rar se spală părul pentru a avea mereu aspect îngrijit dar fără să îl agresăm?

Părul se spală de câte ori este nevoie sau simţim (nu zilnic!), atâta timp cât după șamponare (de obicei două) se foloseşte un produs hidratant (balsam, mască, tratament) pentru a proteja, hidrata şi sigila firul de păr. Bineînţeles, de la caz la caz, se cere recomandarea stilistului în alegerea produselor potrivite în funcţie de tipul de păr.

De ce când folosesc mască/balsam părul meu are tendinţa de îngrăşare mai mare?

Una din cele mai frecvente greşeli pe care le întâlnesc- “Nu îmi pun mască/tratament pentru că se îngraşă părul!” Greşit! Tratamentul respectiv se aplică de la circa 5 cm de rădăcină şi se întinde către vârfuri. Sebumul scalpului îşi face treaba natural în hidratarea rădăcinii, deci ne ocupăm strict de hidratarea lungimii. Folosit aşa (corect), va dispărea şi tendinţa de îngrăşare excesivă.

Deşi folosesc o mască/tratament pentru hidratare, părul meu e tern, lipsit de luciu sau despicat.

Fie că vorbim de un păr natural sau unul tratat chimic (vopsit, decolorat, etc), noi supunem părul la căldura feonului cât şi la mai mulţi factori externi. Ca un pont, ultima clătire a părului (după aplicarea tratamentului) se face cu apă rece! Dacă avem friguroase, să fie măcar călduţă, sub nicio formă fierbinte! Ştergerea părului se face uşor, prin tamponare (recomand un prosop absorbant), nu spălăm rufe!

Cât de des vopsim părul?

Rădăcina se vopseşte la aproximativ 21-35 zile, după caz şi posibilităţi. Recomandarea mea e ca lungimea să se împrospăteze de la 2 la 6 luni, fără exagerare. Exclusă vopsirea lunară a lungimilor!

Părul meu nu mai e “ca pe vremuri” şi sesizez căderea şi rărirea lui. Care e cauza şi ce e de făcut?

Ne confruntăm cu căderea părului dintodeauna (da, şi bunicii noştri o aveau!) atât în cazul femeilor cât şi al bărbaţilor! Părul are un ciclu de regenerare continuu, căderea normală fiind de aproximativ 100 fire/zi; o dată cu trecere timpului îşi schimbă structura iar cauzele pot fi multiple: operaţii chirurgicale, naşteri, stres, alimentaţie neadecvată sau chiar pe fond genetic. Important e ca atunci când sesizăm o cădere mai mare decât de obicei să apelăm la un profesionist care ne poate recomanda un tratament extern (pe bază de fiole) sau îndrumarea mai departe, către un medic specialist în aflarea cauzei şi ulterior recomandarea unui remediu adecvat.

Când e sezonul cald ne bucurăm de concediu, plajă, mare sau piscină; dar părul e tot mai uscat şi are un “aspect de mătură”.

După cum spuneam, factorii externi ne dau mari bătăi de cap. Căldura, soarele, apa piscinei plină de clor şi dezinfectant (apa în sine e un oxidant) sau apa sărată a mării nu fac decât să înrăutăţească sănătatea părului. Pe lângă nelipsita mască sau tratament aplicate după spălare, ULEIUL de păr it’s a must! Se aplică pe păr ud sau uscat înainte de plajă. Ştiu, e cam mult, dar încercaţi să nu vă daţi într-o zi de plajă cu o cremă/ulei pentru protecţie şi vedeţi ce se întâmplă! E o glumă, bineînţeles! Dacă se poate, capul acoperit în zilele fierbinţi… fie o pălărie drăguţă sau o simplă bentiţă. Face minuni.

Cu riscul de a mă repetă, dar cu puţină constanţă o să fiţi suprinse de cum va răspunde părul tratamentului dat!

Frumuseţea vine şi din interior, aşa că… să avem grijă de mintea, sufletul şi trupul nostru, femei frumoase!

Vă îmbrăţişez cu gânduri minunate,
Gianina Iorgoaia, hairstylist
facebook.com/hairstylebyGianinaIorgoaia

About Author

Altfel.

No Comments

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.