5 tipuri de măşti care te vor ajuta să ai grijă de părul tău vara asta

0

Vara… anotimpul în care folosim cuvântul protecţie cel mai des. Ne-am obişnuit deja şi nu mai ieşim din casă până nu ne asigurăm că pielea este protejată, ochelarii de soare cu protecţie la loc de cinste, iar apa termală răcoritoare e în geantă. Dar cât de des ne gândim oare la părul nostru şi la stresul la care este supus când razele neiertătoare se joacă prin el? Dacă nu te-ai obişnuit deja, poate e timpul să introduci în rutina ta câteva tratamente pentru păr care să-l energizeze şi să-l hidrateze- să-l pregăteşti cum se cuvine să te apere de razele puternice ale soarelui.

De data aceasta, eu îţi propun câteva măşti pentru păr, ce le poți pregăti acasă, cu o compoziţie naturală, dar cu efecte vizibile încă de la prima utilizare.

1. Mască naturală pentru părul vopsit

Dacă vrei să ai un păr sănătos şi totodată vopsit, care să nu se decoloreze foarte repede la soare, atunci îţi recomand o masca din:

30 ml ulei de Camelia Japonica
2 linguri ulei de vanilie
o fiolă de vitamina A

În această compoziţie, vedeta este uleiul de Camelia Japonica, folosit încă din antichitate, împotriva căderii părului. Încălzeşte uleiul la foc mic pentru câteva minute. Apoi adaugă cele două linguri de ulei de vanilie şi fiola cu vitamina A. Se aplică pe păr cu ajutorul unui piaptăn. Se lasă să acționeze 40 de minute după care se spală bine cu şampon.

2. Mască pentru părul deteriorat şi fragil

Pentru a fi cu un pas înaintea clorului din piscină sau a sării din mare care atacă şi deteriorează firul de păr, îţi sugerez o mască din:

o cană cu ulei de lavandă
2 linguriţe de miere
un flacon cu vitamina E

Uleiul de lavandă face minuni. În doar 5 săptămâni de tratament părul va căpăta un aspect sănătos, iar firul de păr va fi mult mai puternic. De asemenea, acesta calmează scalpul datorită moleculelor aromatice pe care le conţine. Este recomandat să masezi pielea capului timp de 2-3 minute, apoi lasă-l să acţioneze 30 de minute pe părul umed. La sfârşit, clăteşte şi şamponează.

3. Mască pentru un păr strălucitor

Renunţă la diferitele spray-uri pentru strălucire care oferă rezultatele dorite doar pentru câteva ore sau la fixativul şi spuma pentru păr foarte dăunătoare. Optează  pentru produsele naturale iar părul tău îţi va mulţumi.

un avocado
câteva migdale
un ou
două linguri cu miere

Pasează migdalele împreună cu avocado-ul decojit, într-un blender, apoi adaugă oul bătut şi cele două linguri cu miere. Se aplică pe părul umed și se lasă timp de 35-45 minute, apoi se clăteşte cu apă călduță şi şampon.

4. Mască pentru păr hidratantă

20 gr hibiscus sub formă de pudră
8 linguri ulei de migdale
zeama de la o lămâie

Floarea de hibiscus transformată într-o pudră fină este răspunsul cheie în hidratarea optimă a părului şi totodată este foarte cunoscută pentru încetinirea creşterii firelor albe de păr. Un alt aspect care merită menţionat este faptul că floarea de hibiscus poate fi folosită ca balsam sau şampon. Amestecă ingredientele amintite și aplică pe părul umed sau uscat şi lasă tratamentul să îşi facă efectul timp de o oră, apoi clăteşte cât se poate de bine.

5. Mască pentru volumul părului

25 grame argilă
8 picături ulei de cimbrişor
2 linguri ulei de măsline

Încălzeşte puţin uleiul de cimbrişor cu uleiul de măsline apoi adaugă argila albă. Aplică pe părul umed şi înveleşte-ţi capul cu un prosop cald. Lasă tratamentul să acţioneze timp de 25 de minute şi clăteşte bine cu ceai de urzică în combinaţie cu ceai de muşeţel, apoi cu şampon. Lasă părul să se usuce natural.

text: Andrada Tudosi
sursă foto: dollarphotoclub.com

About Author

Altfel.

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.