4 tratamente de înfrumusețare ce pot deveni periculoase

0

O vizită la spa sau la salon ar trebui să fie doar despre răsfăț și acea senzație de întinerire și frumusețe; uneori, însă, simple tratamente de înfrumusețare și proceduri cosmetice se pot transforma în experiențe de groază, provocând cicatrici, infecții și, ocazional, deces. Cele mai multe dintre aceste proceduri sunt perfect sigure atunci când sunt efectuate de către medici și tehnicieni autorizați, dar s-ar putea să te gândești totuși de două ori înainte de a apela la una dintre ele, după ce vei vedea și partea urâtă a acestor tratamente de înfrumusețare.

Manichiură și pedichiură

Într-un loc unde unghiile sunt tăiate și picioarele înmuiate, nu e de mirare că te poți alege cu ciuperci și infecții bacteriene – unele chiar rezistente la antibiotice. Chiar dacă acest lucru poate părea greu de crezut, uneori aceste infecții pot fi mortale. În 2005, Kimberly Kay Jackson, a mers la ședința de pedichiură pe care și-o programa lunar;  în timpul ședinței, s-a tăiat la călcâi cu o piatră ponce și a dezvoltat o rană care nu s-a vindecat în ciuda antibioticelor. A murit 7 luni mai târziu, iar familia ei a dat în judecată salonul.

Experții recomandă să evaluezi curățenia generală dintr-un salon înainte de a te decide să apelezi la serviciile oferite. Dacă observi semne de infecție în jurul cuticulelor sau unghiilor după o vizită la salon, consultă imediat un medic.

Injecțiile cu Botox

Deși utilizarea în scopuri cosmetice a Botoxului este, în general, sigură – dacă se face conform indicațiilor –  există numeroase cazuri în care au apărut efecte adverse, fiind provocate chiar și morți. Botoxul se poate răspândi în alte părți ale corpului după injectare, provocând efecte secundare grave; acest lucru este totuși puțin probabil în cazul tratamentelor de înfrumusețare. Reacții adverse grave sunt mult mai probabile să apară la copiii tratați pentru spasme musculare.

Dacă te gândești să apelezi la injecțiile cu Botox, experții recomandă să întrebi mai întâi despre calificările persoanei care efectuează aceste injecții, să te asiguri că se va folosi Botox real și că sunt respectate standardele corespunzătoare de salubritate. Dacă observi orice simptom de botulism, după injecții, inclusiv dificultăți de înghițire, tulburări de vorbire sau slăbiciune musculară, solicită imediat asistență medicală.

Bronzatul

Este ironic faptul că oamenii încă se mai urcă în paturile de bronzat pentru a obține o strălucire sănătoasă a pielii, ținând cont de faptul că experții în cancer au etichetat aceste dispozitive ca fiind la fel de mortale ca și arsenicul. De fapt, o analiză a 20 de studii a ajuns la concluzia, în 2009, că folosirea paturilor de bronzat înainte de vârsta de 30 de ani crește cu 75% riscul apariției cancerului de piele.

Epilarea cu laser

Atunci când este efectuată de un profesionist , îndepărtarea părului cu laser este, de obicei, o procedură sigură; dar efectele secundare ale tratamentului pot cuprinde leziuni ale pielii, infecții bacteriene și cicatrici permanente. Cu toate acestea, mai periculoasă poate fi utilizarea de produse ce amorțesc pielea înainte de procedură. Aceste anestezice scad durerea provocată de epilarea cu laser, dar pot avea și efecte mortale, precum în cazul tinerei de 22 de ani, Shiri Birg. În 2004, Birg a aplicat gelul anestezic conform indicațiilor, dar a avut un atac de apoplexie, a intrat în comă și a murit opt zile mai târziu din cauza unor leziuni letale ale creierului.

Dacă iei în considerare să folosești un anestezic local înainte de epilarea cu laser, discută în primul rând cu un medic.

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.