12 greșeli de beauty care te îmbătrânesc

0

Fie că alegi nuanța nepotrivită de fond de ten, aplici prea multă pudră sau folosești greșit dermatograful, află care sunt 12 dintre greșelile de beauty care îmbătrânesc aspectul tenului și cum le poți evita.

1. Fond de ten în exces sau în nuanța nepotrivită

De multe ori aplicăm un strat de fond de ten în plus, dar trebuie să știm când să ne oprim. Evită efectul artificial de mască și optează pentru un fond de ten cu o acoperire mai bună pe care să îl aplici doar într-un strat. Un fond de ten care este mai deschis decât nuanța naturală a tenului tău îți va accentua ridurile și liniile de expresie. Evită fondurile de ten mate sau care promit un efect de lungă durată și alege-le pe cele care au o formulă lichidă, cu pigmenți de iluminare. Testează fondul de ten pe maxilar, nu pe mâini deoarece cu siguranță vei pleca acasă cu nuanța nepotrivită.

2. Creion pentru sprâncene

Creionul pentru sprâncene creează un look artificial iar dacă are o nuanță mai închisă decât sprâncenele tale va crea efectul de mască. Optează pentru un fard de sprâncene sau un gel în nuanța sprâncenelor tale și vei obține un efect natural.

3. Prea mult dermatograf negru

Culorile închise micșorează și fac ca privirea să arate rece. Nu aplica dermatograful negru în timpul zilei și mai ales– nu îl aplica pe partea inferioară a ochilor. Dacă vrei ca ochii tăi să pară luminați și mari, alege culori calde pe care să le aplici numai pe pleoapa superioară, accentuând colțurile.

4. Ruj închis la culoare

Rujurile închise la culoare nu sunt recomandate deoarece fac ca buzele să pară mai mici. Culorile ca roșu închis, violet sau maro te vor îmbătrâni. Alege în schimb rujuri în culori deschise și lipgloss.

5. Aplici mascara pe genele de jos

Acest lucru te face să pari obosită, cu un aspect încărcat și vei atrage atenția asupra cearcănelor și a ridurilor din jurul ochilor. Folosește mascara numai pe genele superioare și vei obține un efect natural.

6. Pudra

Dacă vrei să te matifiezi, folosește o cantitate mică de pudră doar pentru zona T. Dacă o vei aplica pe tot tenul îți poți accentua ridurile și liniile de expresie.

7. Nu te exfoliezi

Tenul trebuie exfoliat în mod regulat pentru a îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii care ajung să blocheze porii. Chiar dacă folosești produse din comerț sau home-made, nu uita să îți exfoliezi tenul cel puțin o dată pe săptămână!

8. Nu îți hidratezi tenul

Nu uita să aplici o cremă hidratantă de două ori pe zi, dimineața și seara! Folosește produse cosmetice pe bază de apă sau ulei pentru a-i oferi tenului atât hidratare, cât și nutrienții necesari menținerii sănătății lui.

9. Demachierea – sau lipsa ei

Este foarte important să te demachiezi în fiecare seară și să nu mergi la culcare cu machiajul pe ten. Trebuie să îți găsești produsele de demachiere potrivite pentru tipul de ten pe care îl ai și să folosești un minim demachiant și tonic. Dacă nu te demachiezi corect, vei avea probleme cu acneea, punctele negre sau roșeața.

10. Nu te protejezi împotriva razelor solare

Mai ales în timpul verii, dar nu numai, pielea trebuie protejată de razele solare care cauzează 90% din riduri. De aceea, este necesară aplicarea unei creme faciale cu factor de protecție solară care protejează împotriva razelor UVA și UVB.

11. Nu te odihnești destul

Noaptea, pielea se reface. Dacă nu dormi destul în timpul nopții, a doua zi vei arăta obosită și îmbătrânită.

12. Îți îngrijești numai tenul

Semnele de îmbătrânire se observă și pe mâini și în zona decolteului. De aceea, trebuie să folosești cremă hidratantă și pe aceste zone și să le protejezi împotriva razelor solare.

About Author

Andreea Corneanu

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.