Universul Harry Potter revine în cinema

0

Pentru toți cei a căror copilărie a fost fermecată de universul „Harry Potter”, devine din ce în ce mai clar faptul că ideea unei continuări se înscrie în categoria speranțelor zadarnice. Era și timpul să acceptăm asta!

De fapt, J.K. Rowling (autoarea seriei „Harry Potter”) a clarificat foarte bine situația. Ea a declarat că, deși nu poate nega definitiv această posibilitate (o afirmație realistă), simte că acest capitol s-a încheiat pentru ea. Atitudinea sa nu intenționează sădirea unor speranțe deșarte în rândurile publicului, ci este mai mult decât înțeleaptă. Rowling nu dorește să dezamăgească publicul atât de numeros care s-a format în urma fenomenului „Harry Potter”. O asemenea popularitate reprezintă un angajament puternic, la care Rowling nu se aștepta, dar pe care îl tratează cu responsabilitate, precauție, realism și mult bun simț.

Astfel, deși declarațiile sale rămân în picioare, J.K. Rowling nu se distanțează de publicul său. O altă carte din seria propriu-zisă „Harry Potter” nu va apărea, probabil. Cu toate acestea, ea înțelege că cei care au crescut cu lucrările ei nu sunt gata să se despartă de lumea fermecată, construită cu măiestrie și atenție până și la cele mai mici detalii. Astfel, Rowling a scris „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, o carte ce poartă titlul unuia dintre manualele școlare ale elevilor de la Hogwarts (școala de magie și vrăjitorii). Acest manual vine în ajutorul elevilor care învață pentru cursul de Îngrijirea creaturilor magice.

Bineînțeles, bucuria noastră nu se oprește aici. Filmul (primul dintr-o trilogie!) ce corespunde cărții va apărea anul viitor, în data de 18 noiembrie, iar scenariul va fi scris de nimeni alta decât însăși J.K. Rowling. Autoarea dorește, astfel, să se asigure că personajele vor fi întruchipate întocmai precum apar în carte, făcându-și, cu această ocazie, debutul scenografic. Rowling a declarat că acest demers se datorează în special dorinței de a prezenta publicului personajul principal, Newton Scamander, așa cum apare în viziunea ei. Ea a adăugat că ar fi dificil să își imagineze personajul realizat în viziunea unui alt autor.

Așadar, autenticitatea reprezentării cinematografice este garantată chiar de către J.K. Rowling. Împreună cu pasiunea pentru universul magic, această garanție este de ajuns pentru a ne împinge direct pe scaunele cinematografului. Dacă, totuși, nu sunteți convinși, aici sunt câteva dintre numele actorilor pe care vom avea plăcerea să-i vedem pe marele ecran, în „Fantastic Beasts and Where to Find Them”: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Samantha Morton, Ezra Miller, Colin Farrell, Faith Wood-Blagrove, Jenn Murray, Jon Voight și Ron Perlman.

În centrul poveștii se află sosirea lui Newt Scamander la Congresul Magic al Statelor Unite ale Americii. O parte din acțiunea filmului se va desfășura la New York, însă Rowling a comunicat publicului său (printr-o ghicitoare scrisă pe Twitter sub forma unui mesaj cu literele amestecate) faptul că Scamander ar trebui să petreacă doar câteva ore în New York.

Fiindcă mai avem de așteptat aproape un an întreg până la vizionarea filmului, și având în vedere faptul că mulți dintre voi nu au citit cartea încă, nu voi strica surprizele de care veți avea parte (cu siguranță!). Legat de „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, eu am doar așteptări pozitive și sunt nerăbdătoare să fac o călătorie în timp, înapoi în copilărie (viitorul, mai bine să nu-l aflăm). Voi nu? 🙂

About Author

Avatar

Leave A Reply

Acest formular colectează adrese de email și nume cu scopul de a răspunde eventualelor solicitări/întrebări. Pentru a utiliza acest formular declar că am peste 16 ani, că am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate a acestui site.